2018. július 24., kedd

Svéd uborkasaláta / téli napokra

Pár évvel ezelőtt már elkészítettem akkor is ízlett bár kicsit az ecetet akkor túladagoltam recept itt.
Most ismét elkészítettem  mivel  janka kovács  csalamádéjának  fűszerezése megtetszett és a volt receptem kiegészítettem kevés fűszerrel :)

Hozzávalók: 2 kg uborka, 1 db nagyobb  lila hagyma, felöntőléhez: 3 dl víz, 2,5 dl cukor, fél teáskanál Nátrium-benzoát, 1/2 teáskanál citromsav, 0,8 dl ecet 15 %. 1/2 dl só, fűszerek:szemes bors, koriander, 1 babérlevél, mustármag, szárított kapor.
😉
Elkészítése: Uborkát alaposan megmostam majd héjával együtt  legyalultam, nagyobb edénybe tettem a hagymát megtisztítottam vékony szeletekre vágtam ezt is az uborkára tettem. Felöntőléhez: kevés langyos vízbe a kétféle port/citromsav és nátrium benzoát elkevertem hagytam kicsit oldódni. A megadott víz mennyiségéhez tettem a többi hozzávalókat fűszerek ízlés szerint és  a feloldott porokat is  összekevertem majd ráöntöttem a zöldségekre amit  óvatosan /hogy ne törjön nagyon  átforgattam . Fóliával letakartam és hűvös sötét helyre tettem, másnap  kimosott üvegekbe raktam  előbb  a sűrűjét  majd ráöntöttem a levét és lekötöttem.😋
Házilag téli napokra! 
🌼

2 megjegyzés:

undercover írta...

Én is így jártam az ecettel! Fogyasztáskor ki kellett mosni, de azzal együtt finom volt, én is csak javasolni tudom az elkészítését. Biztosan nagyon finom a tiéd is. Nagyon szorgos vagy, Éva lassan tele a kamra a kincsekkel.

Éva írta...

undercover akkor legközelebb kóstolni fogod Te is biztos:-)) Apránként készítem és ahogy látod elég kis adagokban, de gyűlik lassacskán. Köszi!