2023. március 5., vasárnap

Diós csiga



Hozzávalók:  tészta:20 dkg liszt, 10 dkg vaj vagy margarin, 1 dkg friss élesztő kevés  langyos tejbe felfuttatva. töltelék: 1 tojás fehérje, 15 dkg porcukor, pár csepp citromlé,  fél citrom reszelt héja, 5 dkg darált dió.

💢

Elkészítése: Tészta hozzávalóiból tésztát  gyúrtam amit 1/4 óráig pihentettem. Közben elkészítettem a tölteléket: felvertem a tojás fehérjét porcukorral  kemény habnak, hozzákevertem a citromét és héját végül a darált diót óvatosan belekevertem.  Megpihent tésztát  kinyújtottam  vékonyra megkentem a töltelékkel és feltekertem. Ezután  1 cm vastag  szeletekre vágtam  és zsírozott tepsibe lapjára fektetve pakoltam egymástól kicsit távolabb. Előmelegített sütőben 180 C fokon 25' sütöttem😋

                                                                   Jó étvágyat kívánok ! 

8 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon finomak lehetnek, a diós töltelék mindig jó választás!
Örülök hogy újra itt vagy, és kívánok sok erőt az eljövendő hetekre, jónapokra....

Éva írta...

Köszönöm Kati. Próbálom kicsit elterelni gondolataimat bár nagyon nehéz. Bármit is csinálok csak a hiányát érzem.

Gerdi írta...

De jó, hogy itt vagy, Éva! Csak elképzelni tudom, vagy még azt sem, milyen nehéz lehet ez az időszak. Sok erőt kívánok Neked, és próbálj írni minél gyakrabban! Nagyon jó ez a recept- is.

Gizi írta...

Kedves Éva, nagyon örülök hogy megint itt vagy.... sokat gondoltam rád. Erőt, kitartást, és megnyugvást kívánok Neked ebben a nehéz időszakban. Nagyon finomat sütöttél, váljék kedves egészségedre.

teller-cake írta...

Örülök, hogy jelentkeztél és sütöttél, egy picit talán elterelted a gondolataidat... A diót nagyon szeretem, csiga formájában még jobb lehet!

Éva írta...

Gerdi azt elmondani nem tudom hogy mennyire nehéz. Próbálom elterelni a gondolataimat azért is ülök néha a gép elé. Ezt a sütemény még pár héttel ezelőtt készítettem amit még a férjem is megkóstolhatott volna de már akkor igen gyenge volt sajnos. Bármihez kezdek is érzem a hiányát és akkor sírok.
Gizi köszönöm, jól esik biztatásod de nagyon nehéz a megnyugvástól még nagyon távol érzem magam. Köszönöm finom volt a sütemény.
teller-cake köszi, próbálok itt lenni bár ezt nem most sütöttem.

aranyos fodorka írta...

Akármilyen nehéz is, nekünk, akik itt-maradtunk, tovább kell lépni, maradék erőnket összeszedve, és többnyire önmagunkat vigasztalva, erősítve. Te süssél-főzzél, én írok. Önmagunk elől tudni kell elmenekülni oda, ahol kicsi öröm vár(hat) ránk.
Amúgy minden diós sütit szeretek, ezt feltétlenül ki fogom próbálni.

Éva írta...

aranyos fodorka köszönöm együttérzésedet , nagyon nehéz azért igyekszem. Neked is szomorú napjaidhoz kívánok sok erőt és jó egészséget! A sütihez sok sikert és jó étvágyat!