2023. március 19., vasárnap

Tiramisu kuglóf

Egészen véletlenül találtam  itt erre a receptre és mivel szeretem a kávés sütiket elkészítettem.


Hozzávalók tésztához:  4 db tojás, 150 g porcukor, 100 ml olaj, 2 tk instant kávé, 1 ek vaníliaaroma, 100 ml tej, 200 g finomliszt, 10 g sütőpor, 1 csipet só, krémhez: 250 g mascarpone /nálam ennek házi változata/, 2 ek porcukor, 1 tk instant kávé, krém szórására 1 ek kakaópor.

🌸

Elkészítése: Tésztához a tojásokat ketté vettem. Sárgáját a porcukorral kikevertem majd hozzátettem az olajat, kávét, vaníliaaromát és a tejet az egészet jól elkavartam . Ezután tettem hozzá a sütőporral elkevert lisztet  amivel szintén simára kevertem és végül a tojásfehérjét amit csipet sóval kemény habnak felverve adagoltam a masszához. Olajjal kikent formába öntöttem a masszát és előmelegített sütőbe 180 C fokon 45' sütöttem. Hagytam teljesen kihűlni, közben elkészítettem a krémet. Mascarpone házi változatával  összekevertem a porcukrot és a kávét  amit a kihűlt tészta tetejére kanalaztam majd megszórtam kakaóporral.( Adtam   belőle  kedves szomszédomnak és három napig volt  süteményem!)

                                                             Jó étvágyat kívánok!

6 megjegyzés:

Katalin írta...

Bár én nem szeretem a kávét, de aki igen, annak ez nagyon finom süti lehet! És nagyon guszta is!

teller-cake írta...

Nahát, mik vannak, már a kuglóf is kávés, szuper lehet! :-)

aranyos fodorka írta...

Nagyon jól néz ki...Én a kávés dolgokért nem vagyok túlzottan oda, de azt gondolom kakaóval ugyanígy el lehet készíteni.

Éva írta...

Katalin köszi.
teller-cake nagyon finom köszi.
aranyos fodorka köszi, biztos azzal is finom a tésztája nagyon könnyed puha, akár fahéjjal is jó lehet.

Gizi írta...

Nagyon finom kuglófot sütöttél, a szomszédod biztosan örült neki.Én nagyon szeretem a kávés süteményeket, így megpróbálom teljes kiőrlésű liszttel és édesítővel megsütni.

Éva írta...

Gizi köszi finom volt, szívesen elfogadták mert szeretik ők is a kávét . Sok sikert és váljon egészségetekre!