2023. április 18., kedd

Tojásos nudli "Ízőrzők" Nagyhegyes

Szeretem a tojásos tésztát , a krumplis  tésztákat is/nudli, gombóc, derelye / akkor ez is csak finom lehet:


Hozzávalók :tésztához: krumpli, liszt, tojás, őrölt bors, sertészsír, só, + kevés zsiradék , kis darab vöröshagyma és még 2 db tojás.

🌸

 Elkészítése: Krumplit megpucoltam  feldaraboltam és enyhén sós vízben puhára főztem. Leszűrtem és áttörtem hagytam hűlni. Fakanálnyi zsírt megforrósítottam amiben kis darabka apróra vágott vöröshagymát megdinszteltem. A már kihűlt krumplihoz tettem kevés sót, őrölt borsot , 1 darab tojást és annyi lisztet amivel összegyúrtam a tésztát és  feldarabolva megformázva a nudlit forrásban lévő vízben megfőztem. Leszűrtem átöblítettem és a hagymás zsírra tettem.  Tűzhelyre  tettem az edényt amiben a tészta volt  2 db tojást  kicsit felvertem és ráöntöttem  ezután  alacsony hőfokon készre sütöttem közben átforgattam.😋 

Jó étvágyat kívánok!

5 megjegyzés:

Katalin írta...

Finom ebéded volt! 😋

Gizi írta...

Nagyon guszta, váljék egészségedre! Szeretem a nudlit, de így tojásosan elkészítve még nem is hallottam róla.

Éva írta...

Katalin köszi!
Gizi köszönöm, tojásosan én is most ettem először de finom volt!

aranyos fodorka írta...

Vannak véletlenek...A múlt héten ettem efféle krumplis nudlit, azzal a különbséggel, hogy én jó rendesen megszórtam sajttal, pár percre betettem még a mikróba (hogy a sajt ráolvadjon) Mennyei volt !!!

Éva írta...

aranyos fodorka sajttal megszórva is finom lehetett!