2023. június 14., szerda

Túrós- kekszes palacsinta

Véletlen műve hogy ez így jött létre , de finom volt. Kevés túró volt ami várt felhasználásra a másik tényező az volt hogy nem nagyon szeretem a nyers tojást a túrós  töltelékbe .


Hozzávalók: palacsinta tésztáját nem írom most le itt megtalálható, csupán a töltelék: 12,5 dkg tehén túró,  2 tk. cukor, 1 tk. vaníliacukor, kis darab citrom reszelt héja,  1 evőkanálnyi mazsola,  1 evőkanál tejföl,   2 evőkanál darált háztartási keksz.  
🌺
Elkészítése: A töltelék hozzávalóit összekevertem és a  kisült palacsintákat  /amiből 9 db lett / megtöltöttem ezzel a töltelékkel  ami nagyon finom lett 😋 
Jó étvágyat kívánok !

5 megjegyzés:

Katalin írta...

Finom ízkombináció ez a töltelék, és nagyon jól is néznek ki a palacsintáid! Nálunk is kedvenc a palacsinta, amit a férjem szokott sütni.

Éva írta...

Katalin köszi nekem nagyon ízlett borsólevest főztem azután elég is volt 2 darab belőle. Maradt másnapra is. Ügyes férjed van megkímél a sütéstől. Szegény férjem ezt a feladatot nem vállalta át tőlem, mikor még aktívabb volt akkor szeretet néha főzni.

aranyos fodorka írta...

Micsoda jó ötlet ! Igaz nálam a túrós palacsinta csak a második helyen szerepel, mert a cukros-citromos a nyerő :-)

Ani írta...

Mi is szeretjük a palacsintát, de ritkán sütök. Nem is tudom, hogy miért. Kekszet miért teszel bele? Hogy felszívja a túró nedvességét?

Éva írta...

Ani mi is szeretjük, férjem inkább a lekvárost szerette. Most egy kis leves után másodiknak gyakran csinálok magamnak, a kevés túróhoz nem tettem tojást de gondoltam a keksz kicsit sűríti és még szaporította is.