2023. szeptember 19., kedd

Sárgarépalekvár az idén is...

 ... mivel  kaptam ismét  a szomszédasszonyomtól  alapanyagot hozzá 😉 aminek egy részét elraktam vegyes zöldségként /mélyhűtőbe  a maradékból készült ez a pár kis üveg lekvár😊


Az elkészítése hasonló mint előzőleg  annyi különbséggel hogy most csupán citrom levét és reszelt  héját valamint fél mokkáskanál gyömbért tettem  ízesítésnek a cukron kívül./Nekem most ez az ízesítés jobban ízlik/  A napokban  olvastam hogy porcukorral szokták készíteni ezért nálam is most azzal készült!

Téli napokra !

7 megjegyzés:

Katalin írta...

Most is megcsodáltam a lekvárodat, mint ahogy előző évben is! Biztos idén is hamar elfogy majd hamar ez a különlegesség 😋.

Éva írta...

Katalin köszönöm, nekem ez a kevesebb fűszerezéssel változat nagyon ízlik és a répát is hasznosan felhasználtam😊 (Az íze narancsra hasonló.)

undercover írta...

Felkeltetted az érdeklődésemet. Hamarosan elkészítem én is 1-2 kg répából, idén úgysincs sárgabarack lekvár. Meg a sárgarépa jót tesz a szemnek is. Köszi a receptet, Éva!
th

aranyos fodorka írta...

Életemben nem ettem...Hogy őszinte legyek, nem is hallottam róla. De nagyon jónak tűnik, néhány darabbak ki fogom próbálni.

Éva írta...

undercover örülök hogy tetszik. Ha főzöd egészen nyugodtan használhatsz hozzá bármilyen befőző port gondolok itt a zselésítőre is. Sok sikert és váljon egészségedre!
aranyos fodorka most nem írtam a mennyiséget de nekem 45 dkg volt a répa amihez tettem 40 dkg cukrot . Sok sikert, váljon egészségedre!

Gizi írta...

Még soha nem kóstoltam sárgarépából főzött lekvárt, de csakis finom lehet ezzel az ízesítéssel. Váljék kedves egészségedre!

Éva írta...

Nagyon szépen köszönöm Gizi .