Régebben már készítettem ami itt megtalálható, de most Ria elkészítési technikáját szerettem volna kipróbálni ezért kis adagból én is készítettem kis változtatással 😊
Hozzávalók: 1 kg paradicsom, 1 nagyobb darab vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, fűszerek: őrölt bors, só, oregánó, bazsalikom ízlés szerinti mennyiségben, + 1 teáskanál cukor, kevés olívaolaj,
🍅
Elkészítése: A paradicsomot megmostam lecsepegtettem majd ketté vágtam, mindkét hagymát megpucoltam és felszeleteltem. Kisebb magasabb falu tepsit az olajjal kikentem a feldarabolt hagymákat belepakoltam megszórtam a fűszerekkel / cukor kivételétel / és a ketté vágott zöld részét előzőleg kivágott paradicsom darabokat rápakoltam. Az előmelegített sütőbe tettem ahol 200 C fokon kb. 1 órát sütöttem. Ekkor kivettem a sütőből a tepsit villával a paradicsom héját leszedtem és a tepsi tartalmát edénybe öntve turmixoltam . Ezután tettem bele a cukrot és kb. még 10 '-ig alacsony hőfokon főztem csipetnyi szalicilt kevertem bele és kis üvegekbe kanalaztam. Az üvegeket először fejre állítva hagytam majd visszafordítva letakarva törlőruhával másnapig dunsztba hagytam .
Téli napokra !
8 megjegyzés:
Finom szószt sütöttél-főztél 😋. Ezzel a technikával én bolognai szószt csináltam pár éve, most ez vezeti a heti nézettségemet 😉.
Nagyon jól hangzik, elmentem, hátha mégis készítek én is - habár nem szoktam, mert pizzát se nagyon eszem...
Köszi Kati nagyon finom volt az illata is és sokkal hamarabb elkészíthető. Egyszer már valamelyik szószódat én is elkészítettem de az nem sütőben készült. Ezeknek most van itt az ideje bár ez még most sem az ideális paradicsom ár de már ettől csak drágább lesz sajnos.
Mari ez a szósz akár egy tésztára is finom kis sajttal megszórva!
De örülök, hogy kipróbáltad ☺️ Nagyon szép színe lett a szószodnak !
Ria én is örülök hogy elkészítettem köszönöm!
Nagyon finom lehet.... én még nem készítettem, de lehet kipróbálom.
Köszi Gizi finom lett ahogy megkóstoltam, kis adagot érdemes kipróbálnod amihez sok sikert és váljon egészségetekre !
Megjegyzés küldése