Hozzávalók: tésztához: 4 tojásos piskóta krémhez: 10 dkg. kókuszreszelék, 2 evőkanál liszt, 1,5 dl tej, baracklekvár,5 dkg. margarin, 10 dkg porcukor, fél citrom reszelt héja + leve, kevés rumaroma. 8 dkg. csokoládé.
🌸
Elkészítése: A piskótát a szokásos módon elkészítjük. Tepsiből kiborítva hosszában kettévágjuk és megkenjük baracklekvárral.
A kókuszreszelékhez adunk 2 csapott evőkanál lisztet és hozzá öntjük a tejet állandó kavargatás közben felmelegítjük a tűzhelyen. Levéve a tűzről hagyjuk kihűlni és hozzáadjuk a reszelt citromhéjat. A margarin porcukor citromlé és a rumaromát jól kikavarjuk majd beletesszük a kihűlt kókuszt amivel alaposan összekeverjük.
Az egyik fél lekvárral lekent piskótalapra rákenjük a kókuszos krémet majd a másik fél lapot lekváros felével borítjuk rá a kókuszos krémre. A tetejét csokoládéval vonjuk be. Hosszúkás szeletekre vágjuk!
A kókuszreszelékhez adunk 2 csapott evőkanál lisztet és hozzá öntjük a tejet állandó kavargatás közben felmelegítjük a tűzhelyen. Levéve a tűzről hagyjuk kihűlni és hozzáadjuk a reszelt citromhéjat. A margarin porcukor citromlé és a rumaromát jól kikavarjuk majd beletesszük a kihűlt kókuszt amivel alaposan összekeverjük.
Az egyik fél lekvárral lekent piskótalapra rákenjük a kókuszos krémet majd a másik fél lapot lekváros felével borítjuk rá a kókuszos krémre. A tetejét csokoládéval vonjuk be. Hosszúkás szeletekre vágjuk!
Jó étvágyat kívánok !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése