2011. június 2., csütörtök

Mézes zserbó


                                                                                   
Hozzávalók a tésztához: 5 dkg. margarin, 1 tojás, 15 dkg. cukor, 3-4 evőkanál tej, 6 dkg. méz, 40 dkg. liszt, 1 kávéskanál szódabikarbóna, töltelék:3 dl tej, 6 dkg. búzadara, 20 dkg. margarin, 20 dkg. porcukor kevés citromhéj reszelve.
 🌷
Elkészítése: a margarint , 1 tojással , cukorral , tejjel és a mézzel  gőz fölött  felmelegítem majd  hagyom hűlni,  ezután  a lisztben elkevert szódabikarbónával  összegyúrom jól, hogy egy sima tésztát kapjak. Ezután négy cipóra osztom és 1/2 órát hagyom pihenni.
Egyenként  kinyújtom a lapokat jó vékonyra és a tepsi hátulján megsütöm 180 fokon 8-10 '.
Töltelék  elkészítése:  3 dl tejet felteszem főni és beleszórom a búzadarát folytonos keverés közben.
 Ezután hagyom  hűlni.  Közben a margarint a porcukorral kikeverem  és a kihűlt  grízt hozzáadom , kevés citromhéjat reszelek a krémbe és jól összekeverem.
 A lapokat egyenként megkenem baracklekvárral  majd a  krém egy részét  rásimítom. A tetejét csokival vontam be.
Mikor összeállítottam 1-2 órát kell várni vele hogy jól szeletelhető legyen.
Nagyon finom és mutatós   sütemény !  (  és aránylag olcsó)
Jó étvágyat kívánok !
                                                                       

6 megjegyzés:

Adél írta...

Ezt Nagyi szokta készíteni,imádtam.Guszta lett.

Éva írta...

Aleda: köszi!

Mrita írta...

Húúúú de guszta, kérek egy szelettel....

Marti M írta...

Ezt említettem az előbbi hsz-emben. Édesanyám krémet is és lekvárt is használt, avanykás lekvárt. Ajánlom próbáld ki mert isteni finom.

Éva írta...

Mrita: már késő sajnos, elfogyott!
martinelli: Én is úgy készítem baracklekvár és krém!

Marti M írta...

Éva, bocsi, utána láttam.