Hozzávalók a tésztához: 5 dkg. margarin, 1 tojás, 15 dkg. cukor, 3-4 evőkanál tej, 6 dkg. méz, 40 dkg. liszt, 1 kávéskanál szódabikarbóna, töltelék:3 dl tej, 6 dkg. búzadara, 20 dkg. margarin, 20 dkg. porcukor kevés citromhéj reszelve.
🌷
Elkészítése: a margarint , 1 tojással , cukorral , tejjel és a mézzel gőz fölött felmelegítem majd hagyom hűlni, ezután a lisztben elkevert szódabikarbónával összegyúrom jól, hogy egy sima tésztát kapjak. Ezután négy cipóra osztom és 1/2 órát hagyom pihenni.
Egyenként kinyújtom a lapokat jó vékonyra és a tepsi hátulján megsütöm 180 fokon 8-10 '.
Töltelék elkészítése: 3 dl tejet felteszem főni és beleszórom a búzadarát folytonos keverés közben.
Ezután hagyom hűlni. Közben a margarint a porcukorral kikeverem és a kihűlt grízt hozzáadom , kevés citromhéjat reszelek a krémbe és jól összekeverem.
A lapokat egyenként megkenem baracklekvárral majd a krém egy részét rásimítom. A tetejét csokival vontam be.
Mikor összeállítottam 1-2 órát kell várni vele hogy jól szeletelhető legyen.
Nagyon finom és mutatós sütemény ! ( és aránylag olcsó)
Jó étvágyat kívánok !
6 megjegyzés:
Ezt Nagyi szokta készíteni,imádtam.Guszta lett.
Aleda: köszi!
Húúúú de guszta, kérek egy szelettel....
Ezt említettem az előbbi hsz-emben. Édesanyám krémet is és lekvárt is használt, avanykás lekvárt. Ajánlom próbáld ki mert isteni finom.
Mrita: már késő sajnos, elfogyott!
martinelli: Én is úgy készítem baracklekvár és krém!
Éva, bocsi, utána láttam.
Megjegyzés küldése