Hozzávalók: 15 dkg. liszt, 1,5 ek. kakaópor, 1/2 tk. szódabikarbóna, 1/4 tk. fahéj, 10 dkg. darabolt csokoládé, 10 dkg. darabolt dió(sajnos dióm nincs így 5 dkg. mazsolát tettem hozzá), 10 dkg. margarin, 15 dkg. cukor(csak 10 dkg tettem soknak tartottam a 15 dkg.), 1 db tojás.Színes cukorka
Elkészítése: a cukrot és a margarint kikevertem majd a tojást is hozzátettem és a száraz hozzávalókkal együtt jól összegyúrtam. Diónyi gombócokat formáltam sütőpapírral bélelt tepsibe tettem egymástól kicsit távolabb majd cukrokat tettem a tetejére. Előmelegített sütőben 200 fokon 10-13' a sülési ideje. Nem szabad tovább sütni mert megkeményik a sütemény. Nagyon finom édesség!
Jó étvágyat!
5 megjegyzés:
Ezt a sütit már én is kinéztem magamnak, nagyon tetszik!
Ez nekünk is nagyon bejönne, jól választottál! :)
Lilla: Mielőbb próbáld ki nagyon finom!
teller-cake: Gyerekeknek biztos ízlene!
Nagyon jó választás, finom lehet! :) Ahol kisgyerek van - mint nálunk is -, ott szinte kötelező (a cukorkákkal a tetején mindenképpen nyerő)! :)
hankka: Köszi! Nagyon tudom ajánlani mert fémdobozba téve annyira finom marad.Most hétvégén jön az unokám gondolom neki is a lényeg a cukorka lesz.
Megjegyzés küldése