Hozzávalók: 2 kg. birsalma, 1/2 kg. cukor, mk. fahéj, 2 db szegfűszeg,1 ek. citromlé.
Elkészítése: A birsalmát jó alaposan megmostam majd feldaraboltam . Edénybe tettem annyi vizet tettem rá ami éppen ellepte és 1 ek. citromlevet. Így főztem addig még az alma teljesen megpuhult, ezután turmixgéppel összezúztam. Mérni nem mértem le a birset pucolás után így 1/2 kg. cukrot tettem a leturmixolt péphez , annyit változtattam hogy tettem bele 2 db egész szegfűszeget és kevés fahéjat. Így főztem még tovább amíg nem sűrűsödött be kellően. Ezt a tányérra csepegtetős módszerrel lehet ellenőrizni. Ezután üvegekbe tettem majd száraz dunsztba másnapig. Közben természetesen kóstolgattam , nagyon finom íze lett a fűszerektől!!
Téli napokra!
5 megjegyzés:
Csak a birssajtot kóstoltam, de így is finom lehet!
Én is a birsalma sajtot imádom, lekvárt még nem ettem, de biztos finom!
Én a birsalma ízét fűszerek nélkül is imádom, isteni lehet ez a lekvár!!
Nagyon jó, valóban egyszerűbbnek tűnik a sajtnál, és nagyon fincsi lehet! :)
Lilla: Eddig én is csak birsalma sajtot ettem de hidd el ez is nagyon finom. Reggel mikor pakoltam el annyira jó sűrű a lekvár!
Adrienn: Nagon finom!
Maria: Nagyon finom és gondoltam kompótba is szoktam tenni fahéjat ezért tettem ebbe is nagyon jó lett!
hankka: Nagyon finom! Könnyen elkészíthető és ahogy számoltam ez a mennyiségű lekvárom 500 Ft.-ba van.
Megjegyzés küldése