Hozzávalók: 200 g forró víz, 150 g tejpor, 50 g vaj/margarint használtam, 150 g cukor.
Elkészítése: A forró vízbe öntöttem apránként a tejport cukrot és hozzátettem a margarint botmixerrel összedolgoztam. Kicsit visszatettem a tűzhelyre állandóan keverve ez kb. 5' volt. Ezután kicsit hagytam hűlni majd üvegbe öntöttem. Mikor már eléggé kihűlt akkor érte el a kellő sűrűséget. Ebből a sűrített tejből készülők elkészíteni egy kókuszos finomságot amit szintén Máginál láttam.
8 megjegyzés:
Évikém, köszönöm, hogy megosztottad!! Valami ilyesmi kell a Raffaello- ba is, igaz?
Igazából a nagyszüleim hűtőszekrénye jut eszembe- gyerekkoromban ott kutattam sokat, a tubusból nyomtam a számba ezt a finomságot;-)) (azért hagytam a kv- jukba is;-))). )
Nagyon köszönöm a receptet:))))
Nekem is tervbe van kipróbálni ezt a sűrített tejet. Régebb készítettem, de sokkal bonyolultabb volt, ez egyszerűnek tűnik és úgy látom elég sűrű is.
Emőke már készítettem Raffaellot is akkor más recepttel ! Ha ilyen nagyon szeretted hogy még torkodkodtál is gyerekkorodban akkor érdemes kipróbálnod!
Kritti örülök hogy tetszik!
HajniZoli jó sűrű lett, én is azért próbáltam ki mert vonzó volt hogy könnyen elkészíthető.
Kedves Éva!Nagyon örülök a receptnek,köszönöm! Mennyi ideig tartható el a hűtőben?
Simon Beatrix üdvözöllek! Ahol találtam ezt a receptet azt írja 2 hétig hűtőben. Két nap után én felhasználtam.
Üdvözlöm! Ez kb.hány tubus sűrítetttejnek felel meg? Köszönöm a választ előre is!
Szindi elég régen készítettem de az üveget látva amibe töltöttem az 3,5 dl volt. Azt pontosan nem tudom hogy a tubusok milyenek mert nem sokszor vettem .
Megjegyzés küldése