2014. március 21., péntek

Daramorzsa

                                                                            
Hozzávalók: 12 dkg búzadara
                      12 dkg finomliszt
                        2,5 dl tej
                        2 db tojás
                        pici só,
                        4 dkg cukor
                        kevés mazsola és reszelt citrom héja
                        3 evőkanál olaj sütéshez
Elkészítése: 
  •  Búzadarát finomlisztet és a tejet jól elkevertem és pár órát pihentettem. 
  • Ezután hozzákevertem a tojássárgáját , cukrot ,pici sót, mazsolát és a reszelt citromhéjat.
  • A tojásfehérjét felvertem habnak és azt is  hozzákevertem. 
  • Olajat felforrósítottam és beleöntöttem a masszát amit sülés közben állandóan kevertem hogy morzsálódjon szét .Az sem baj ha kicsit lepirul a tészta alja. Lekvárral tálalva nagyon finom volt! 
Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

Nea írta...

Ez igazán finom csemege. Jó házi lekvárral maga a mennyország!

Éva írta...

Nea finom volt, bár ez megint olyan étel amit férjuram nem kedvel!