Nézzétek el az esetleges hibákat , mert most készítettem először ezt a finomságot.(Izgultam is előtte rendesen:-) Receptjét innen hoztam bár kicsit változtattam rajta.
Hozzávalók: 88 g finomra őrölt mandula, 160 g porcukor, 72 g tojásfehérje, 30 g kristálycukor, ételfesték.Csokoládékrém: 100 g étcsokoládé, 50 g tejszín, 30 g margarin.
Elkészítése: Nekem felezett mandulám volt, amit dió darálóval ledaráltam majd átszitáltam. A porcukrot a mandulához kevertem. A tojásfehérje mennyisége 3 db tojásnak felelt meg amit felvertem kemény habbá úgy hogy közben adagoltam hozzá a kristálycukrot. Mikor már elég kemény volt akkor cseppentettem hozzá piros ételfestéket amivel még kicsit vertem a habot. Ekkor óvatosan belekevertem a mandulás porcukros keveréket átforgattam nyomózsákba pakoltam . Sütőpapírt tettem a tepsibe előzőleg ceruzával kis köröket rajzoltam a sütőpapírra /50Ft-ost rajzoltam körbe/ csak azért hogy egyformák legyenek a körök. Nyomózsákkal ezekbe a körökbe nyomtam a masszából. A tepsin hagytam pihenni 1 órát . Közben elkészítettem a krémet: edénybe öntöttem a tejszínt amibe beletördeltem az étcsokoládét. Mikor már teljesen elolvadt a csokoládé levettem a tűzhelyről és hozzátettem a margarint amivel addig kevertem még teljesen elolvadt . Ezután hagytam kihűlni . A tésztát előmelegített sütőbe 150 fokon 15' szárítottam. Mikor teljesen kihűlt akkor szedtem ki a tepsiből és egyik tésztát megkentem a csokival és a másikkal összeragasztottam.Nagyon finom , a következő remélem még szebb lesz!
14 megjegyzés:
Köszönöm a receptet,Évi,Anyu nagyon fog örülni!:-)
Nahát! Belevágtál? Minden elismerésem! És nagyon szép lett!
Nagy kedvencem, de még soha sem volt bátorságom elkészíteni. A grammokban mért tojásfehérje mindig elriaszt.
Szerinten igencsak csinoskák lettek!
Látom rászántad magad :) Nagyon szép lett elsőre :)
Szerintem elsőre nagyon szépek lettek, ha pedig finomak is voltak, akkor már megérte elkészíteni! :)
Gratulalok !
Nagyon ügyes vagy, elsőre nagyon szépek lettek. Gratulálok:)
Éva, gratulálok hogy milyen szépen sikerült a makaron. Imádom a csokoládés krémmel. Szép a formájuk, és el tudom képzelni hogy milyen finom lehetett!
Én nem látok hibát rajtuk! Csuda fincsi lehet :-)
Le a kalappal előtted! Igazán szépek lettek, hol a hiba? Nekem még meg sem fordult a fejemben a macaron-készítés...
Gratulálok:) Ez egy olyan süti, aminek én sosem fogok nekiállni, legalábbis most még azt gondolom:) Nagyon szépek:)
Nahát, én neki se merek fogni a makaronnak! Nagyon jó lett! Nemhogy elsőre, de van aki sokadikra se tudja így megcsinálni.
Kedvesek vagytok köszönöm! Már régóta készültem rá talán következőre simább lesz a teteje!
Megjegyzés küldése