2014. március 10., hétfő

Narancsbor házilag

Hozzávalók: 10 db narancs, 1 kg. cukor, 3 liter víz.
Elkészítése:  Héjastól felszeleteljük a jól megmosott narancsot, és széles szájú uborkás üvegbe tesszük. A cukrot három liter vízben felforraljuk, a narancsra öntjük még melegen, és az üveget hólyagpapírral kötjük le, amelyre vizes ruhát borítunk. Ha megindul az erjedés (zavarossá válik az ital), lefejtjük, majd lezárható üvegekben érleljük.
Ui:Nagyon kellemes ital lehet jól lehűtve! Ha elkészítem kancsóba töltöm ígérem!
                                                                    

5 megjegyzés:

Katalin írta...

Várjuk :-)

Monika írta...

Ó!!!!Ilyen kancsónk és poharaink voltak gyerekkoromban.::)

HajniZoli írta...

Kíváncsi leszek a színére majd. Vajon nem lesz a héjtól kesernyés? Majd számolj be:)

Éva írta...

Katalin ha, elkészítem hozom:)
Mamka nekem is onnan származik!
HajniZoli ha, elkészítem jelzem hogy milyen lett:)

marisz57 írta...

Ilyet még nem is hallottam!
Várom a kész borról a besztámolót. :)