Hozzávalók: bolti leveles tészta, szilvalekvár, darált mák, tészta kenéséhez tojás.
Elkészítése: Szobai hőmérsékletű tésztát kicsit kinyújtottam téglalap alapra majd a tésztát gondolatban három felé osztottam és a középső részre pakoltam a tölteléket/ lekvárt a mákkal összekevertem/ A két szabadon maradt részt keskeny csíkokra felvágtam és a töltelékre hajtogattam felváltva hol az egyik oldalról hol a másik oldalról./Sokan ezt a technikát ismerhetitek egy időben a túrós süteményt csináltuk sokan így/. Tojással a tészta tetejét lekentem és előmelegített sütőben 220 fokon 20' sütöttem. Mikor kihűlt feldaraboltam és porcukorral szórtam meg! Nagyon finom !
Jó étvágyat!
1 megjegyzés:
Nagy öröm volt a borítékot felbontani! Köszönöm!
Megjegyzés küldése