Hozzávalók:kovász: 20 dkg teljes kiőrlésű liszt, 2 ek langyos víz, 5 g élesztő, 2 dl natúr joghurt ( ezt 3 ek tejföl vízzel kiegészítve 2 dl-re helyettesítettem) tészta: 40 dkg. finomliszt, 10 dkg. rétesliszt, 1 adag kovász, 1,5 dkg. élesztő. 2 tk. só, 2 dl langyos víz. Tésztát megszórni: vegyes magkeverék.
😉
Elkészítése: Kovász: előző nap este összekevertem a hozzávalót letakarva szobahőmérsékleten hagytam.Tészta: hozzávalókat a kovásszal együtt bedagasztottam konyharuhával letakarva 1 órát pihentettem. Ezután enyhén lisztes deszkán átgyúrtam és egy jénai edényt sütőpapírral kibéleltem és ebbe tettem bele a tésztát. Ruhával letakarva 20' pihentettem majd vízzel a kenyér tetejét lespricceltem magokkal beszórtam és késsel bevágtam pár helyen. Az edény tetejét rátettem és hideg sütőbe tettem majd 250 fokon 60' sütöttem ezután az edény tetejét levettem és még 10' sütöttem. Sütőből kivettem sütőpapír segítségével kiemeltem rácsra ahol vízzel ismét lespricceltem és hagytam kihűlni.
Jó étvágyat kívánok !
Ui: A kenyér nagyon finom! Férjuram annyira nem "kenyeres" de amikor kivettem a sütőből hűlni a kenyeret közben elmentem boltba. Mire visszaértem már kettévágta és nyugtázta hogy nagyon finom!:-))
2 megjegyzés:
Milyen egyszerű és milyen szép kerek, hogy jénaiban sütötted. Olyan mint egy nagy pogi❤️
Nagyon jól néz ki és biztos, hogy finom is.
Megjegyzés küldése