Hozzávalók:
tészta:
25 dkg finomliszt
1,5 dkg élesztő
5 dkg cukor
1,5 dl tej
1 db tojás
5 dkg vaj
csipet só
1 tk. kardamom
töltelék:
6 dkg vaj
1 evőkanál liszt
7,5 dkg barna cukor/helyett kristálycukrot használtam/
7,5 dkg durvára vágott dió
tetejére:
2dkg szeletelt mandula
1 db tojás sárgája
*
Elkészítése: A tésztát a szokásos módon bedagasztottam letakarva 40' pihentettem .Tölteléket elkészítettem: vajat kikevertem a liszttel hozzátettem a cukrot és a diót ezzel is jól összekevertem. A megkelt tésztát deszkára borítottam átgyúrtam és téglalap formára nyújtottam majd megkentem a töltelékkel és feltekertem mint a bejglit. Sütőpapírral bélelt tepsire tettem ahol köralakra formáltam végét összeillesztettem, 2-3 mm mélyen bevágtam körbe és a szeleteket kifelé-befelé nyomkodtam felváltva. Betakartam és 20' pihentettem, ezután megkentem a tojás sárgájával és megszórtam a szeletelt mandulával. Előmelegített sütőben 200 fokon sütöttem 20'. Nagyon-nagyon finom !
Ui: Közelgő ünnepekre biztos elkészítem annyit fogok változtatni hogy a diót darálom ! Családban nagy sikere volt!!
Ui: Közelgő ünnepekre biztos elkészítem annyit fogok változtatni hogy a diót darálom ! Családban nagy sikere volt!!
Jó étvágyat kívánok !
3 megjegyzés:
Látom Te is elkészítetted :-) Nálad is szép lett! Nekünk is ízlett, én mézeskalács fűszerkeveréket tettem bele. Egy-két apró változtatást leszámítva ugyanilyen.
Nagyon jól néz ki. Karácsonyra én is szeretnék valami hasonlót készíteni. :))
Katalin azt nem is vettem észre hogy Te is elkészítetted! A fűszerkeverék biztos jó bele!
sucika köszi!
Megjegyzés küldése