Hozzávalók:
4 szelet tarja
1 nagyobb fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
zsír
fűszerek: só, őrölt bors, csípős paprika
2 szelet zöld paprika
köret:
krumpli
margarin
tej,só
*
Elkészítése:Most csontos tarját vettem aminek a csontját levágtam eltettem mélyhűtőbe jó lesz levesnek. Hagymát feldaraboltam .Zsírt megforrósítottam amibe a hús szeleteket beletettem mindkét oldalát fehéredésig sütöttem majd rászórtam a kétféle hagymát, sót, borsot és a zöld paprikát majd felöntöttem annyi vízzel hogy jól ellepje. Letakartam és addig főztem még a hús kezdett puhulni, ekkor nagyobb mennyiségű zsírt tettem még hozzá és fedő nélkül lesütöttem zsírjára közben szórtam rá csípős paprikát is.
Krumplipüré nálam így készül: megpucoltam a krumplit amit felkockáztam és enyhén sós vízben puhára főztem, majd krumplinyomóval összetörtem kis darabka margarint szoktam hozzá tenni amit fakanállal belekeverek majd kevés tejet is hozzáteszek és jól összekeverem szinte felhabosítom!
Jó étvágyat kívánok!
2 megjegyzés:
Emlékszem, hogy általánosban, alsóban tanultunk egy történetet, amelyben szerepelt ez az étel. Annyira megtetszett a neve, hogy aztán sokszor ezt "főztem" a babakonyhámban.. :-)) De azóta sem ettem, bár rég nem is hallottam róla. Jó lenne megkóstolni!
Húúú, micsoda étvágyat csináltál!:) Pécsett a vásárban, meg a piacon is vannak még ilyen bódék és mindig isteni illatok terjengenek!.. Sajnos, ez nekünk már "nehéz" ételnek számít, így a piacon is gyorsan kell elhaladnunk mellette, nem ám itthon megfőzni!... Kár!:( Nektek jó étvágyat hozzá!
Megjegyzés küldése