Hozzávalók:
18 cm átm.formához természetesen a 3 tojásos piskóta
krém:most kevesebb mennyiségből készült mivel csak töltöttem a krémmel
2 dl tej
1/2 cs vanília puding
15 dkg Ráma vajas íz
8 dkg porcukor
8 dkg darált dió
krémbe:rumaroma
külső vajas kencébe vanília aroma
*
Elkészítése: Már pár nappal korábban elkészítettem a fondant amit hűtőben tároltam. Kisült piskótát mikor már teljesen kihűlt kettévágtam. A tejet a pudinggal felfőztem hagytam kihűlni, a vajat a porcukorral kikevertem majd kb. 3 evőkanálnyit kivettem belőle amibe tettem pár csepp vanília aromát és összekevertem./Ezzel kentem be külsőleg a tortát a fondant alá/ A többi vajas krémbe tettem a kihűlt pudingot a darált diót és pár csepp rumaromát majd jól kikevertem ezt a krémet is amivel a tortát megtöltöttem. Külsőleg bekentem a vajkrémmel és hűtőbe pakoltam kis időre. Ezután a hűtőből kivett fondant átgyúrtam és kinyújtottam vékonyra van egy olyan nyújtófám amivel mintázni lehet ezzel átsimítottam és ráillesztettem a tortára próbáltam egyenletesen elsimítani ahol nem sikerült ott korrigáltam./ A mintát még előzőnap színeztem és formáztam meg./ Vizes ecsettel kentem meg majd tettem a tortára a figurákat.
A torta valóban meglepetésként hatott és igen finom!
A torta valóban meglepetésként hatott és igen finom!
4 megjegyzés:
Nagyon szép lett a tortád, ügyes vagy, hogy ilyen professzionális bevonatot is tudsz készíteni. Én meg sem merném próbálni. Gratula az ünneplőknek.
De nagyon ügyes vagy! Ezért a csodás fondant-ért szinte irigyellek :-)
Csodaszép lett a tortád! Én nem mertem még bevállani az ilyen bevonatot.
Maria köszi, biztos neked is sikerülne! Köszönöm a fiatalok nevében is!
Katalin köszönöm.Próbálkozzál vele biztos sikerül!
Melinda Sásdi köszi! Egyszer megpróbálod és rájössz mennyire könnyű!
Megjegyzés küldése