2015. december 8., kedd

Narancsos étcsokoládékrém/ házilag Gasztroajándéknak

Az idén nem karácsonyra  készítettem gasztroajándékot  felnőtt családtagjaimnak , hanem mikulásra!
                                                                      
  
Hozzávalók és elkészítése: 20 dkg Ráma vajas ízt 10 dkg mézzel kikevertem. Gőz fölött megolvasztottam 20 dkg étcsokoládét és a vajas keverékhez csurgattam  ehhez még 1 db narancs /előzőleg jól megmostam/ reszelt héját tettem és az egészet összekevertem. Ezután már kanalaztam az üvegekbe. Palacsintára vagy más süteményekhez de akár magában is ellehet kanalazni!
                                                                                *
                  Ehhez készítettem még egy mézes tésztából  mécsest aminek receptje itt megtalálható!
                                                                                
                                                                                  *


5 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon jó ötleteid vannak! :-) a mézes mécsestartók is nagyon jó ötlet, és persze nagyon szép! Ügyes vagy!

Tiffanylda írta...

Micsoda klassz ötlet, sosem hallottam!:) Ezt ki kell próbálnom! A Rama helyett vaj is lehet, ugye?

Éva írta...

Katalin örülök hogy tetszik! Köszi!
Tiffanylda sok sikert hozzá! A vajtól még finomabb lesz szerintem. Amivel én csináltam az is vajas íz volt de a vaj még jobb finomabb lehet!

aranyos fodorka írta...

Vajon torta tetejére is lehet(ne) kenni ? Végülis olyan mint egy csokikrém. Ha kipróbálom, megírom, mire mentem....Pl. egy kókuszkrémes piskóta tetején el tudom képzelni.

Éva írta...

aranyos fodorka szerintem biztos jó lesz különösen kókuszkrémhez! A krém nagyon finom kicsit nyalakodtam belőle:-)) Kíváncsian várom visszajelzésedet hogy sikerült?