Hozzávalók:
15 dkg vaj
4 evőkanál porcukor
1 vaníliarúd
15 dkg liszt
1 evőkanál étkezési keményítő
3 mokkáskanál őrölt fahéj
*
Elkészítése: Puha vajat a porcukorral kikevertem majd hozzátettem a vaníliarúd kikapart magját ezt is jól belekevertem a krémbe. Lisztet fahéjat és keményítőt összekevertem majd a vajas részhez tettem amit előbb kevertem majd összedolgoztam kézzel. Sütőpapírral béleltem ki a tepsit és a masszából golyókat csináltam amit tepsibe pakoltam kicsit távolabb egymástól és egy segédeszközzel /kiszuperált klopfoló fejével/ lenyomtam a golyókat. Előmelegített sütőben 200 fokon 12 ' sütöttem hagytam tepsiben kihűlni majd dobozba raktam. Nagyon finom!( Ebből a mennyiségből 32 db keksz lett !)
Jó étvágyat!
2 megjegyzés:
Kipróbálásra kerül, én is nagyon szeretem a fahéj ízét, illatát, ahogy beköszönt a hidegebb idő, méginkább felértékelődik ez a finom fűszer! ✿✿✿
Szera nem fogod megbánni mert nagyon finom! Egészségetekre!
Megjegyzés küldése