Hozzávalók: 1 db libacomb, 2 db vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, olaj, só, őrölt bors, 1 teáskanál libához való házi fűszerkeverék, 1 teáskanál paradicsompüré , 1 teáskanál mustár, 1/2 dl főzőtejszín, tarhonya.
Elkészítése: Libacombot lefiléztem és a húst feldaraboltam. Vöröshagymát fokhagymát megpucoltam apróra daraboltam. Kevés olajon megdinszteltem a vöröshagymát fokhagymát hozzátettem a paradicsompürét és a mustárt majd a húst. Együtt dinszteltem majd sóztam és kevés őrölt borsot szórtam rá és felöntöttem vízzel lefedtem és hagytam a húst puhulni közben még öntöttem rá vizet. Mikor elég puha volt a húst fedőt levettem hogy párologjon a leve kicsit sűrűsödjön majd megszórtam a fűszerkeverékkel és hozzáöntöttem a tejszínt amivel felfőztem. A tarhonyát szokásos módon elkészítettem hozzá! Nagyon finom volt!
2 megjegyzés:
Látom Te is megfőzted a Márton napi libát :-) Nagyon finom lehetett!
Mi sem szoktunk Márton napot tartani, igaz nincs a családban. De azért főztem egy kis leveskét :-)
Katalin életem első libája de ahogy az árakat néztem liba ügyben lehet hogy csak jövőre készítek ismét valamit:-) A levesed lehet hogy majd következő alkalommal elkészítem!
Megjegyzés küldése