Hozzávalók: 25 dkg liszt, 2 evőkanál cukor, 2tk .sütőpor, 1/2tk . só, 2 db tojás, 3 evőkanál olvasztott vaj/margarin, 125 ml tej. Olaj a sütéshez.
Elkészítése: Tálba tettem a kimért hozzávalókat amit akár robotgéppel vagy fakanállal jól kikevertem. 5' hagytam pihenni, ezután lisztes gyúrótáblára borítottam kicsit átgyúrtam ekkor még kevés lisztet tettem hozzá mert ragadt. Egyenletesen 1/2 cm vastagra gyújtottam és kb. 4 cm széles csíkokat vágtam a tésztából amit rombusz alakra vágtam fel. Olajat megmelegítettem /nem forrósítottam nagyon / és mindkét oldalát a tésztának világosra sütöttem. Mikor kiszedtem papírtörlőre pakoltam majd a tányéron porcukorral szórtam be. Nagyon finom, nálunk sárgabaracklekvárral csúszott egymás után le:-))
Jó étvágyat !
5 megjegyzés:
Évi, örülök, hogy elkészítetted és hogy nektek is ízlett. Egészségetekre!
Különleges recept, én is megkóstolnàm. 🙂
Ki fogom próbálni, mert szeretjük a fánkot, de a hagyományos elkészítése sok időt vesz igénybe. Köszi a receptet! :))
Csúszott?:-) Nem csodálom! Olyan gusztusos így rombusz formában és biztosan saját a lekvárod is. Olyan mikor olvaslak mintha ott ülnék a konyhádban,- ezt már sokszor írtam- rettentő otthonos a hangulat, pedig te is " csak" egy receptet adjusztálsz mint bárki más és mégis❤
Nea köszönöm a jó receptet!
teller-cake örülök hogy így gondolod:)
sucika érdemes elkészíteni mert valóban ez hamar elkészült!
Emőke jól gondolod saját lekvár! Dicsérő szavaidat nagyon szépen köszönöm!
Megjegyzés küldése