Hozzávalók: tészta: 7 db tojásfehérje, 22 dkg cukor, 15 dkg darált dió, csipet só, krém: 0,5 l tej, 15 dkg búzadara, csipet só, 25 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 1 vaníliarúd kikaparva/nálam vaníliacukor, kevés darált dió a szóráshoz.
Elkészítése: Tojásfehérjét a cukorral csipet sóval kemény habnak felvertem majd apránként óvatosan belekevertem a darált diót./ Diót darálás előtt pirítottam/. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam a masszát és előmelegített sütőben 180 fokon 20' sütöttem. Mikor teljesen kihűlt akkor lapokra vágtam. Krémhez: a tejbe tettem a darát csipet sót 1 mokkáskanál Bourbon vaníliacukrot kicsit összekevertem majd felfőztem és hagytam kihűlni. A vajat és a porcukrot habosra kevertem ezután a grízes alappal is összekevertem. A lapokat ezzel a krémmel kentem meg a tészta tetejére is tettem krémet majd megszórtam darált dióval. Legalább 4 órára hűtőbe tettem csak ezután szeleteltem. Nagyon-nagyon finom!
-Ui: Soknak bizonyult a krém de dobozba tettem és mélyhűtőbe vár következő felhasználásig:-))
Forrás:innen
Jó étvágyat kívánok !
3 megjegyzés:
Nagyon szeretem a dióstortát. Viszont a búzadarás krém miatt ezt a változatot sem ehetném. :-(
A tésztát ki fogom próbálni.
Mindig jól jön egy recept a maradék fehejekhez, köszi!
swatwork üdvözöllek! Szerintem más krémmel is finom lehet !
teller-cake örülök hogy így gondolod!
Megjegyzés küldése