2017. július 7., péntek

Elmondjam vagy ne....

mondjam ezen gondolkoztam az utóbbi időben. Már egyszer elkezdtem leírni , majd úgy gondoltam  inkább ne és  töröltem a bejegyzésemet. Aztán csak arra gondoltam ha egyszer már elmondtam a problémám azzal fárasztottalak benneteket akkor úgy illik hogy a sikerről is írjak pár szót.  Régebbi bejegyzésben írtam felmerülő egészségügyi problémámról /ha érdekel itt olvashatod/. Röviden :attól féltem hogy magas vércukor értékeim miatt gyógyszert  fogok kapni amitől nagyon idegenkedtem.Elhatároztam hogy teszek egy próbát és a súlycsökkentést választom talán ez segít (példa volt előttem mikor a volt főnököm lefogyott és normál szintre csökkent vércukra). Attól kezdve még jobban figyeltem, figyelek  az étkezésemre: kenyér és édesség mennyiségét csökkentettem, sokszor húsmentes napot tartok. Teát, kávét édesítővel iszom. Sütni sütök azóta is de inkább kevesebb cukorral és kóstolásig jutok csak. Reggelim általában 1 kifli és kefir. Este 6 után már nem eszem semmit. Gyógyteát mint mindig most is iszom ami kiegészült gyermekláncfűvel. Zöldséget  gyümölcsöt  szeretem rendszeresen  eszem.
Mindezek eredménye  -10 kg , aminek hatására cukrom lement és igyekszem hogy így is maradjon!
-Tudom két egyforma ember nincs, ebből nem lehet általánosítani hogy nekem sikerült  de talán másnak is felcsillan a remény és megpróbálja. Akarni kell !!
-Másik fejezetet írhatnék arról hogy most mit vegyek fel ? Minden ruha lötyög rajtam:-))
                                                                       

18 megjegyzés:

Dominika írta...

De jó, Éva! Gratulálok!

VToncsi írta...

Kedves Éva!
Nagyon jól tetted, hogy elmondtad. Én is gondolkozom egy ideje azon, hogy meg kellene szabadulnom a felesleges kilóktól, és a Te példád most nagyon ösztönzőleg hat rám. Ami pedig a ruhákat illeti: inkább lötyögjenek, mint feszüljenek!
Szeretettel üdvözöl egy rendszeres látogatód:
VToncsi

Éva írta...

Dominika nagyon örülök hogy itt vagy. Van most blogod, hogy megy a futás hogy vannak a gyerekek? Látod mennyi kérdésem van sokszor gondoltam rád az elmúlt években.Puszillak!

fenci írta...

Szivesen olvasok erről is, és : gratulálok! a 10 kg nagyon szép eredmény! És volt azóta másik analizis? kiváncsi vagyok az értékekre :-) csak igy tovább!

Fáni írta...

Gratulálok, örülök, hogy rendeződött a probléma :)

Katalin írta...

Én is nagyon örülök, hogy sikerült ezt megtenned!

Györgyi írta...

Hatalmas elismerésem Éva! Csak így tovább, jó egészséget és kitartást kívánok :)

Éva írta...

VToncsi örülök ha kedvet kaptál hajrá, köszönöm hogy elmondtad véleményedet és látogatod blogomat. Kívánok szép hétvégét !
fenci a vércukor értékeimet rendszeresen mérem minden rendben van, köszi!
Fáni köszönöm!
Katalin köszi!
janka kovács köszönöm!

sucika írta...

Én is, mint az előttem szólók, csak gratulálni tudok, mert tudom, hogy milyen nehéz a régi táplálkozási szokásokon változtatni, lemondani mondjuk egy sütiről. Tornázni nem próbáltál meg? Az is segít, ha néha "bűnözöl" egy kicsit. :))

Éva írta...

sucika köszi. Sajnos a torna nálam nem jön szóba mivel kissé mozgáskorlátozott vagyok/ezt akartam is írni a bejegyzésemben is/.

Ani írta...

De jó, hogy lement a cukrod!A ruhákat meg majd beveszed. Annyi baj legyen! Fő az egészség!

sucika írta...

Nagyon sajnálom, ezt nem tudtam. Bocsi. :)

Nea írta...

Évi, örülök az elért szép eredménynek és gratulálok a kitartásodhoz! További sok sikert kívánok!

Sviro (Ildi) írta...

De jó, hogy megírtad! Gratulálok, minden elismerésem!

Éva írta...

Ani köszi!
sucika nem történt semmi!
Nea köszönöm!
Sviro(Ildi) köszi!

Monika írta...

Nagyon köszönöm,hogy megosztottad velünk! Én mindig sovány voltam,viszont az utóbbi években kúsznak fel rám a kilók. Én meg most azzal szembesülök,hogy kinőttem a ruháimat.:(Jó lenne leadni jópár kg-ot.
Elmentem a bejegyzésedet és örülök,hogy jól vagy most már!!!!

Monika írta...

Ha van kedved Éva,írnál bejegyzést arról,hogy miket ettél, míg sikerült lefogynod? Nem tudom,hogy mit csinálok rosszul,de az én kilóim nem akarnak távozni.

Éva írta...

Mamka igyekszem összeszedni és egy bejegyzésben röviden kitérni hogy miket ettem, eszem most is!Kitartás ha eldöntötted hogy fogyni szeretnél akkor biztos sikerül:)