2017. július 5., szerda

Fűszeres lepények

Aleda  "zöldfűszeres grill-lepények" ihletett  ennek a lepénynek az elkészítésére amihez még társult a kíváncsiságom is hogy tudom hiányos kellékek nélkül elkészíteni? Mivel lehetetlen nincs csak tehetetlen , tettem egy próbát !
                                                                        

Hozzávalók:/2 fő részére/ 25 dkg liszt, 1 mk.só, 1 mk.cukor,1,5 dl langyos víz, 1 mk.szárított élesztő,1 tk.tejföl. öntethez: 2 evőkanál olívaolaj, 1 gerezd fokhagyma, csipetnyi szárított rozmaring, 1 db újhagyma szára,só, apróra vágott petrezselyem.
Elkészítése: Tészta hozzávalóit összekevertem bedagasztottam majd hagytam duplájára kelni. Öntethez fokhagymát lereszeltem hozzátettem az apróra vágott hagyma szárat petrezselymet rozmaringot sót  majd leöntöttem az olajjal és összekevertem. A tésztát tálból kiborítva négyfelé vettem egyenként kerek lapnak nyújtottam és forró teflonedénybe mindkét oldalát megsütöttem   (egyik oldalára sütés előtt másik oldalára sütés közben)   krumplinyomót nyomtam  így próbáltam mintát kreálni :-)   Amikor elkészült az öntettel  kentem meg./Férjuram tejfölt is kanalazott  rá ./
- Gondolom  hogy grillrácson sütve  is finom lehet 1-2 sült husival , de így  is nagyon ízlett  !
Jó étvágyat !

4 megjegyzés:

Katalin írta...

Az ilyen finomságokra mondják, hogy egyszerű de nagyszerű :-) Jó hogy megsütötted, nagyon finom lehetett!

Ani írta...

Csatlakozom Katalinhoz. Egyszerű, de biztos nagyszerű volt.

Nea írta...

Egyszerű és ízletes. Az a jó benne, hogy hozzávalók mindig akadnak otthon és így egy gyors ebédre, vacsorára elkészíthető.

Éva írta...

Katalin valóban könnyen elkészül és laktató finomság!
Ani köszi.
Nea köszi, és ami jó még benne hogy bármivel lehet párosítani!