2018. április 24., kedd

Mákos háromszögek

A receptet itt találtam, egészen  kicsi  módosítással  de elkészítettem!
Hozzávalók:  tészta:400 g liszt, 25 g friss élesztő, 2 evőkanál cukor, 250 ml 2,8 % tej, 1 csipet só, 100 ml étolaj, töltelék: 200 g őrölt mák, 5 evőkanál cukor, 100 ml  víz, fél citrom reszelt héja, késhegynyi őrölt fahéj, kenéshez: 1 db tojás
🌼
Elkészítése: Kevés langyos tejbe tettem cukrot belemorzsoltam az élesztőt és hagytam felfutni. Kimért liszthez tettem a maradék cukrot csipet sót felfutott élesztőt és a langyos tejjel és étolajjal bedagasztottam a tésztát amit letakarva 1 órát pihentettem. Közben elkészítettem a tölteléket: vizet a cukorral felforraltam , a mákot a reszelt citromhéj és fahéj keverékével  összeforgattam majd a forró szirupot ráöntöttem elkevertem és hagytam kihűlni. A tésztát enyhén lisztes gyúrótáblán átgyúrtam majd kinyújtottam  aránylag vékonyra és ráhalmoztam majd elegyengettem rajta a tölteléket és feltekertem szorosan a tésztát. Háromszögre feldaraboltam  és sütőpapírral borított tepsibe raktam tetejét elkevert tojással lekentem és előmelegített sütőben 180 C fokon 25' sütöttem. Nagyon nehéz volt kivárni hogy hűljön egy kicsit és megtudjam kóstolni:-)) Nagyon -nagyon finom!
Jó étvágyat ! 

4 megjegyzés:

Mézeskalács írta...

Nagyon csábítónak tűnnek! :)

Timi írta...

Ezt mindenképp ki fogom próbálni, mert nagyon szeretjük a mákot!!!
Köszönöm a receptet! :o)

Lívia írta...

Mindenféle kelt tésztát szeretünk, jöhetne ez is. Nagyon finom lehet és jól is néz ki.

Éva írta...

Mézeskalács köszi!
Timi váljon egészségetekre!
Lívia köszi, nagyon finom puha a tésztája!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...