2018. július 6., péntek

Hagymalekvár házilag

Van már blogomon hagymalekvár recept , most  ez a recept amit  fél adagból készítettem egészen más  egyszerűbbnek tűnik   és mivel családban van aki szereti gondoltam teszek egy próbát. Az év bármelyik évszakában ellehet készíteni:)

Hozzávalók: (Amiből nálam készült azt írom le):  1/2 kg vöröshagyma, 5 dkg  sárgarépa,  kis darabka zellergumó, 2-3 evőkanál olaj, só, őrölt bors, 2 evőkanál citromlé, csípős paprika./ebből a mennyiségből 2 üveggel lett/
😉
Elkészítése: Hagymát megpucoltam és vékonyra felszeleteltem, répát szintén megtisztítottam a zellerrel együtt és ezeket nagy lyukú reszelőn lereszeltem. Olajat melegítettem erre tettem rá a hagymát és a reszelt  zöldségeket egészen kevés vizet öntöttem alá és hagytam puhulni mikor elpárolgott a víz  pótoltam közben kevertem  kb. 1 óra múlva   megszórtam a fűszerekkel, borssal, sóval, csípős paprikával és az ecetet is ráöntöttem átforgattam  az egészet  ezután kb. 10' főztem még majd levettem a tűzhelyről és  előkészített üvegekbe töltöttem. Lezártam az üvegeket  először megfordítottam 5'-re majd vissza és letakarva hagytam hűlni. Ezután címkéztem  és tettem hűtőbe.
A jövő hétvégén  ha kiállja a próbát  sikeres lesz akkor jöhet a következő adag!
Jó étvágyat!

4 megjegyzés:

Katalin írta...

Sült husihoz biztos nagyon finom lenne :-)

Éva írta...

Katalin ezek a hagymalekvárok sült húsokhoz nagyok jók!

Ani írta...

Hagymareszelés! Te egy hős vagy! Én egyszer ettem hagymalekvárt, de nem ízlett. Viszont ebben sok más is van. Izgalmasnak tűnik.

Éva írta...

Ani a hagymát csak szeleteltem répát és zellert reszeltem. Finom ebből a mennyiségből csak ezzel a két kis üveggel lett így megér egy próbát!