2019. május 17., péntek

Sima vizes zsemle


Hozzávalók 5 db-hoz: 30 dkg liszt, 1 dkg friss élesztő, 1,5- 2 dl langyos víz, 1 tk. só, 1 evőkanál olívaolaj.
😉
Elkészítése: Kevés langyos vízbe tettem az élesztőt csipet cukorral liszttel elkevertem és hagytam felfutni. Kimért liszthez tettem a többi hozzávalót a felfutott élesztővel és a maradék vízzel bedagasztottam a tésztát 20' pihentettem majd ismét átdagasztottam és letakarva hagytam duplájára kelni.  Enyhén lisztes deszkára borítottam és 5 felé osztottam a tésztát egyenként  gömbölyűre formáltam  sütőpapírral bélelt tepsibe raktam és ismét 20' -ig  pihentettem. Előmelegítettem a sütőt  250 C fokra   a tepsit betettem  edénybe vizet tettem a tepsi alá és 25' sütöttem, mikor kivettem a sütőből vízzel spricceltem le 😋
Jó étvágyat!:
forrás:innen

5 megjegyzés:

aranyos fodorka írta...

Szép lett. Amikor legutóbb sütöttem, az enyémek valahogy "szétlapultak" - nem lettek ilyen szép magasak. Nem tudom, mit rontottam el. Tán valami sok volt ? Vagy épp kevés ?

teller-cake írta...

Óhhh, guríthatnál erre nekünk, vacsorára... :-))

Éva írta...

aranyos fodorka köszi. Vizet tettél be a sütőbe?
teller-cake bocsi már késő, gyorsan elfogyott :-))

aranyos fodorka írta...

Nem tettem be vizet...Ez lenne a titka ?? Lehet...

Éva írta...

aranyos fodorka akkor legközelebb próbáld ki mert a gőz sokat jelent van olyan kenyerem amit szintén így sütök és sokkal szebben feljön sülés közben:)