Hozzávalók 4 db-hoz: 25 dkg krumpli, 1 kisebb fej vöröshagyma, 1 felvert tojásnak a fele, 3 ek liszt, só, őrölt bors, olaj.
😊
Elkészítése: A krumplit héjával együtt enyhén sós vízben puhára főztem. Megpucoltam és krumplinyomón áttörtem. Vöröshagymát felkockáztam és kevés olajon megdinszteltem. A kihűlt krumplihoz tettem a langyosra hűlt vöröshagymát sót , borsot és tettem hozzá 3 evőkanál lisztet ezután összegyúrtam a tésztát /ha szükséges lehet még lisztet tenni hozzá/ . Négyfelé vettem a tésztát és kézzel kisebb lepényeket formáltam ellapogattam . Kevés olajat melegítettem és a lepényeket egyenként mindkét oldalát készre sütöttem. Még meleg volt mikor reszelt sajtot tettem a tetejére és újhagymát karikáztam rá😋
Jó étvágyat!
5 megjegyzés:
Nagyon szeretem a krumplis lepényt, és hagymásan a legjobb. :)
Kincse ha még tejfölöm is lett volna itthon nem rontott volna rajta:-))
Jó ötlet egy gyors ebédhez. Habár ebben a melegben lassan oda jutok, hogy csak inni kívánok. Elképesztő ez a hőség....és még hol a nyár vége....
Újra egy finom, egyszerű de nagyszerű fogás :-)
aranyos fodorka nem tartott sokáig az elkészítése. Mostanában én is nagyon meggondolom mit főzzek?
Katalin köszi!
Megjegyzés küldése