2019. augusztus 27., kedd

Hagymás krumpli

Régi kedvelt főételnek számít  családunkban, most egyre gyakrabban látom újságban  köretként :)

Hozzávalók:30 dkg  krumpli, 1 nagyobb db vagy 2 kicsi  vöröshagyma, zsír,
***
Elkészítése: Krumplit megmostam és  héjával együtt enyhén sós vízben puhára főztem és leszűrtem. Megpucoltam és feldaraboltam  Zsíron megdinszteltem az előzőleg felkockázott vöröshagymát most egy gerezd fokhagymát is tettem hozzá  és  a krumplival együtt összetörtem. Akár csak így összetörve  bármilyen savanyúsággal vagy kompóttal  is nagyon finom laktató étel! 😋 (Természetesen sült vagy  egyéb  rántott -hús,  parizer, csirkemáj,  egyéb rántott zöldségekhez   is jó választás !)
Jó étvágyat!

5 megjegyzés:

Katalin írta...

Finomat főztél ismét :-) Mi köretkén szoktuk enni :-)

Ani írta...

Nálunk móring! Lepirítva, borsosan!

Éva írta...

Katalin köszi, köretnek is finom:)
Ani úgy is finom lehet!

Lívia írta...

Én a krumplis tészához szoktam a hagymát dinsztelni és megszórom pirospaprikával és úgy töröm össze a krumlit, de köretnek is készítettem már. Finom étel.

Éva írta...

Lívia úgy is finom lehet.Nálam a krumpli bármilyen formában jöhet mert szeretem:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...