2019. szeptember 25., szerda

Diós-meggylekváros linzer


Hozzávalók:24 dkg finomliszt, 16 dkg Ráma vajas íz, 12 dkg porcukor, 2 db tojássárgája, 5 evőkanál darált dió, meggylekvár. 
🍂
Elkészítése: Tészta hozzávalóit a lekvár kivételével összegyúrtam sima tésztának fóliába csomagoltam és fél órát hűtőben pihentettem. Enyhén lisztes gyúrótáblán  kinyújtottam 3-5 mm-es vastagra majd kiszaggattam. Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam és előmelegített sütőben 180 C fokon 12' sütöttem. Hagytam teljesen kihűlni majd párosával lekvárral összeragasztottam😋
Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

Tiffanylda írta...

Örök darab!:) Nagyon szeretjük, mégis ritkán készül, mert ha sokan vagyunk nem kiadós.

Éva írta...

Tiffanylda az biztos hogy többet kell sütni az ilyen sütikből ha együtt a család. A múltkoriban én is csak kiegészítő apró sütiknek készítettem de el is fogyott hamar:)