💢
Elkészítése: Tejet a vajjal melegítettem cukrot beletettem az élesztővel együtt és hagytam 10' pihenni. Kimért liszthez tettem sót összevegyítettem ezután liszt közepébe mélyedést csináltam ebbe tettem a tojást és az élesztős tejet és bedagasztottam a tésztát. Letakarva 1 órát pihentettem. Mikor lejárt az idő átgyúrtam és ismét 30' pihent a tészta. Ezután enyhén lisztes gyúrótáblára borítottam ahol a tészta mennyiségét 13 felé vettem ezeket a darabokat egyesével feldaraboltam megsodortam félbehajtottam és összetekertem végét lenyomtam.Az elkészített darabokat ismét 20' pihentettem. Felmelegített olajban mindkét oldalukat készre sütöttem és még melegen megforgattam a cukor és fahéj keverékében!
Jó étvágyat!
forrás:innen
7 megjegyzés:
Egyet értek veled, ha fánk csakis finom lehet, bármilyen formája is legyen! :)
Nálunk a tavaly készült hasonló csavart fánk és nagyon szerettük. Guszta is tied is.
Nagyon guszta lett, szép fánkok. :) Hétvégén mi is fánkot sütöttünk, de hagyományos köntösben.
Nagyon guszták, fincsik lehettek! Ilyen csavartat én is szoktam sütni, hogy pont ilyen-e a receptje nem tudom, de akármilyen is, csakis finomak lehetnek 😆
Okki, Évi, Katalin köszi,örülök hogy egyetértünk hagyományos vagy csavart oly mindegy finomak és bármikor könnyen elkészíthetőek. Nálam előnyben van a krumplis perecem , mikor megmarad kevés tört krumpli akkor már tudom másnap perecet sütök:-))
Tetszik nekem ez a forma, köszi! :)
Csavartan is csodás lehet, a fánk minden formában fincsi.
Kincse örülök hogy tetszik, váljon egészségetekre.
teller-cake köszi.
Megjegyzés küldése