😊
Elkészítése: Száraz hozzávalókat/liszt-sütőpor, só, cukor/ tálba tettem összekevertem közepébe mélyedést csináltam ide tettem a tojás sárgájának a felét, bort és olajat és összegyúrtam a tésztát. Gyúrótáblán simára gyúrtam ezután téglalap formára kinyújtottam. Tojás fehérjével lekentem a tésztát beszórtam a szezámmaggal kicsit kezemmel rányomtam majd megfordítottam a tésztát a másik oldalát is lekentem tojás fehérjével és beszórtam az egész mákkal ezt is lenyomogattam. Ezután kb. 1 cm széles csíkokat vágtam a tésztából ezeket kisebb darabokra vágtam és mielőtt a sütőpapírral bélelt tepsibe tettem volna kicsit csavartam rajta /ez nem mindegyiknél sikerült úgy ahogy szerettem volna😌. Előmelegített sütőben 200 C fokon 20' sütöttem.
Jó étvágyat!
9 megjegyzés:
Jópofa, hogy kétoldalú lett! Nem macerás megfordítani, ha már be van kenve, szórva? Egy újdonsággal több! Köszi!:)
Tiffanylda köszi, azért is kezdtem én is csak fél adaggal nem tudtam hogy sikerül majd? Könnyen átfordítottam nyújtófa segítségével finom porhanyós rágcsa:)
Nem gondoltam, hogy "sós" sütihez is jó a mák... De ezek szerint igen.
aranyos fodorka bizony finom sósra is!
Jó, bizony! Nekem is van egy sós mákos a blogon: https://korsocska.blogspot.com/2017/12/makos-rudak-szilveszterre.html
A tied különlegesebb ezzel a csavarással.
Kinézetre is különleges, meg érdekesnek találom benne az olajat és bort. Felkeltette az érdeklődésemet! :-) A mákot én is használom sós sütikre-sütikbe, szeretjük.
Ani eddig én még nem csináltam de ez nagyon ízlett az egész családnak.Köszi.
Gerdi köszi kíváncsi voltam én is hogy sikerül majd de nagyon finom csak ajánlani tudom.
A fordítás a trükk.Ha szilikonos gyurótáblát használok, vagy tepsi hátuljára papír, így nyújtani, egyszerüen a fordítás.A szilikonos nagyon jó ha lapokat sütök, kevês liszt kell.
Vilma köszi hogy megosztottad tapasztalataidat biztos könnyebb ahogy írod. Legközelebb kipróbálom én is ezzel a módszerrel:)
Megjegyzés küldése