Hozzávalók: /Egy őzgerinc formához/ tészta: 12 dkg liszt, 12,5 dkg margarin, 6 dkg cukor, fél csomag sütőpor, 2 evőkanál méz, 3 db tojás, töltelék: sárgabaracklekvár, krém: 2 dl tej, 2 púpos evőkanál búzadara, 1 tk vaníliacukor, 3 evőkanál cukor, 7 dkg margarin. Formát:margarinnal kenni és liszttel szórni.
🍯
Elkészítése: Puha margarint kikevertem a cukorral hozzákevertem a mézet és egyenként tettem bele a tojást közben kevertem. A lisztet összekevertem a sütőporral és végül ezt a keveréket öntöttem bele a tojásos masszához és simára kevertem. Kikent és liszttel beszórt formába öntöttem a masszát előmelegített sütőben 180 C fokon 20' sütöttem . Mikor már kicsit hűlt akkor borítottam ki a formából és 3 felé vágtam. A krémhez: a tejbe tettem a kétféle cukrot a búzadarával együtt elkevertem és tűzhelyre tettem ahol összefőztem ezután kihűtöttem. Margarint kikevertem és mikor már kihűlt a gríz akkor összekevertem. A tészta alsó lapját megkentem a krémmel tésztát tettem rá majd ezt lekvárral és rá a maradék krémet kentem végül a tészta harmadék részét tettem rá és megszórtam porcukorral.(Lehet hogy legközelebb 4 felé vágom de most nem láttam hogy ezt kivitelezhetném😉) Nagyon finom!
Jó étvágyat!
5 megjegyzés:
De jó, vittem a receptet, nekem is már a kis adagos receptek kellenek, mert a sokkal nem tudok mit kezdeni... BUÉK neked Éva !!! Puszi :-)
Anikó akkor ez éppen neked való,bár mi ketten vagyunk erre a mennyiségre és három napig nassoltunk belőle.Köszönöm és neked is kívánok minden jót és szépet főleg jó egészséget!
Finom lehet, máris volt haszna, hogy Geri feltette a válogatást 😊
Nekünk még vannak a karácsonyi édességekből, egyhamar nem kell sütnöm... 😊
De örülök, hogy megihlettelek! :-) A kis változtatásokkal is jól néz ki!
Katalin köszi.
Gerdi köszi és nagyon finom.
Megjegyzés küldése