2020. február 3., hétfő

Tejfölös-hagymás kenyérlángos

Az itt talált recept kicsit  módosítva  kevesebb mennyiségből és  ami éppen volt itthon😊

Hozzávalók tészta: 20 dkg liszt, 1 dkg friss élesztő, 1 dl meleg víz, fél teáskanál só, feltéthez: egy kisebb  egész vagy 1 nagyobb darab vöröshagymának a fele, petrezselyemzöldje , 3-4 evőkanál tejföl, szalonna, kolbász, reszelt sajt.

Elkészítése: Kevés langyos vízbe morzsoltam az élesztőt csipet cukorral hagytam felfutni. Felaprítottam a petrezselymet és a tejföllel elkevertem  sajtot lereszeltem, szalonnát kolbászt  és a hagymát apróra feldaraboltam. Kimért liszthez tettem az élesztős keveréket , sót és a maradék vízzel  bedagasztottam  a tésztát amit letakarva  25' kelesztettem . Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem a tésztát kézzel egyenletesen  szétterítettem megkentem a tejföllel rászórtam a felkockázott hagymát  erre tettem a szalonna és kolbász keverékét végül beborítottam a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 200 C fokon 35' sütöttem.
📌Csak érdekességként írom ide  ez a feltét amit rátettem kétféle ételünk megmaradt eleméből készült amit a hűtőbe tettem várva a felhasználás lehetőségére! (Krumplilángost készítettem az elmúlt napokban akkor szalonnát sütöttem ki  a zsírját használtam fel a kisült szalonnát kis dobozba raktam és  a hűtőbe tettem,  egy másik  nap hurka volt kolbásszal az ebédünk amiből maradt kevés kolbász  ez is dobozba került !)  Egyébként bacon szalonnát írt az eredeti recept, de ezzel a két kis hűtőbe tett aprósággal is nagyon finom volt😋
Jó étvágyat!

10 megjegyzés:

Kincse írta...

Ez nagyon jó módszer, ahogy összeraktad a hozzávalókat, mert én is hasonlóképpen mindig felhasználom újabb formában a maradékokat.
Ezt a fajta kenyérlángost is szoktam készíteni, ha bármilyen húsmaradék van, sajttal, és egyéb zöldségekkel megrakom. Meglepő módon a férfi családtagoknak így nagyon ízlik, és a zöldségeket sem dobálják ki :).

Éva írta...

Kincse köszi.

Vera írta...

Nálunk sosem marad maradék... De ez nagyon jó receptnek tűnik...Unoka mióta kint van N. országban ő maga főz, hasonlót is mint most Te, de sokkal bonyolultabb anyagokkal és készítéssel...Leírta, ... de csak vár...Köszi a receptet..

Éva írta...

Vera nálatok azért sem marad mert ott vannak az éhes négylábúak is:) Unokád remélem ízlik majd könnyen elkészíthető és ahogy látod kelesztési idő is aránylag rövid. Váljon egészségére unokádnak!

Katalin írta...

Finom lehetett, nagyon guszta! Ügyesen megoldottad a maradék felhasználását
Hasonlót én is sütöttem már, igaz elég régen, de most nagyom megkívántam.

Vera írta...

Drága Éva, nem jut a kedvenceknek,szinte mindig két napra készítek, de házi kosztot nem esznek,Alexnek külön van főzve, a cicusunk meg csak táp félességeket eszi meg...
De remélhetőleg beszámolhatok az elkészítésről...addig is köszönöm.

Évi - Ízek és utazások írta...

Megint nagyon finomat készítettél. Jó módszer ez a másként felhasználás, mert így nem unja meg az ember. :) Én is készülök már kenyérlángost készíteni hamarosan. Múltkor kovásszal próbálkoztam (sajnos egyelőre nem túl nagy sikerrel) és az etetések során, amit le kellett belőle venni, felhasználtam kenyérlángoshoz. Úgy is nagyon finom lett. :)

Éva írta...

Katalin nagyon jó volt de ahogy lenni szokott nekünk még ez is sok volt így a fele most is mélyhűtőben landolt:) Köszi!
Vera váljon egészségetekre.
Évi köszi! Sok sikert ne add fel, szerintem kovász nélkül is finom!

teller-cake írta...

Ójhh, az a pirult sajt a tetején, csodás!

Éva írta...

teller-cake na jó legközelebb félreteszem azt a részét csak neked😊