2020. március 19., csütörtök

Buci kenyér - házilag


Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 1 tasak instant élesztő/ amit én most  2,5 dkg friss élesztővel helyettesítettem, 1 tk. cukor, 1,5 tk. só, 3 dl langyos víz, 4 ek. olívaolaj.
 🌼

 Elkészítése: Kevés langyos vízbe tettem a cukrot az élesztőt belemorzsoltam  kanálka lisztet hozzátéve hagytam felfutni. Kimért liszthez tettem a sót felfutott élesztőt és a langyos vízzel elkezdtem dagasztani a tésztát a vége felé beledolgoztam az olajat is letakarva 1 órát pihentettem. Ezután megformáztam sütőzacskóba tettem  és egy kerek jénai tálba pakoltam  tészta tetejét bevágtam pár helyen majd vízzel lekentem. Előmelegített sütőben  200 C fokon   45' sütöttem😋
Jó étvágyat kívánok !
forrás: innen

17 megjegyzés:

aranyos fodorka írta...

Nagyon szép kis kenyered lett ! Én fehér kenyeret egyáltalán nem sütök, 2/3 fehér + 1/3 rozslisztből, ill. mindenféle magokból készül az enyém.

Tiffanylda írta...

Gyönyörű a kenyered, ínycsiklandó! Én is most készülök sütésre, de már a kovásznál elakadtam. Élesztőm kevés van itthon, gondoltam megpróbálom a kovászt és akkor az hosszútávon használható. Eddig kétszer kellett kidobnom! :( Remélem, a most 3. napos kibírja végre és nekiláthatok!:)

Kincse írta...

Jól néz ki a buci, és ha tényleg ilyen egyszerű, érdemes otthon készíteni.

Évi - Ízek és utazások írta...

Nagyon szép kenyérke lett. Én is sokszor sütök otthon. Sajnos, most nálunk sehol nem találunk élesztőt. :( De remélem, hamarosan lesz és lehet sütögetni.

Rékamanó írta...

Szép estét. Igen szép a buci. Én is magam sütöm pici családomnak a kegyeret ( Bucit) vajjal. lassan 1 éve.

Éva írta...

aranyos fodorka köszi, szoktam én is variálni a liszteket.
Tiffanylda köszi, türelem biztos sikerül. Az elmúlt héten nálunk a boltban is pár napig hiányzott az élesztő de már van.
Kincse köszi, nincs vele sok macera:)
Évi köszi, biztos pótolják majd a hiányt és akkor jó sütögetést kívánok.
Rékamanó nagyon örülök hogy itt vagy. Saját sütés mindig jobb igaz?

Éva írta...

Rékamanó most fedeztem fel az új blogodat majd nézelődöm nálad!

Rékamanó írta...

Igen igaz, és hogy magunk gyurjuk és érezük az illatát amikor sütjük meg utánna az felemelö érzés minden egyes elkészített kenyér után elönt a büszkeség (;ezt én csináltam.)

Rékamanó írta...

🙂😍 rendben. 😘

Tiffanylda írta...

Képzeld, megint megdöglött a kovászom!:( Nem értem, hol szúrom el!? Többet nem próbálkozom.

Monika írta...

Látod, dága Éva itt vagyok és már mentem is a kenyér receptedet.:) Köszönöm! A napokban sütnöm kell kenyeret. Nem visz rá a higyénia,hogy boltban vegyek.Meg nem is járok boltba.:)

Katalin írta...

szuper ügyes vagy (nem vagyok ilyen tehetséges, de ezzel a kenyérrel én is próbálkozok :)köszi:)))

Éva írta...

Tiffanylda próbáld más technikával sütni a kenyeret hogy legyen sikerélményed:-))
Monika váljon egészségetekre!

Éva írta...

Katalin csak bátran sok sikert , váljon egészségedre!

Fáni írta...

Nagyon gusztusos a kenyered, alkalmanként én is szoktam sütni, lehet most is sor kerül rá.
Sajnos nálunk semmilyen formában nem lehet egy ideje élesztőt kapni, nem tudom mikorra lesz megint.
Addig megpróbálok olyan receptet, amelyikbe nem kell élesztő. Biztosan nem lesz ugyan olyan finom, de ez van.

teller-cake írta...

Éva, ez csodálatosan szép lett! <3

Éva írta...

Fáni köszi, van olyan kenyér receptem is ami élesztő nélkül készül és nagyon finom az. Sajnos felénk is volt ilyen élesztő mizéria pár napig aztán vettem két csomaggal, de lehet hogy többet kellett volna mert azóta ismét nincs.
teller-cake köszönöm.