2020. március 3., kedd

Kókuszos habtekercs

Szomszédasszonyom hozott kóstolót süteményéből, ezután elkértem  a receptet és következett a próbasütés  fél adagból  amit ajánlok figyelmetekbe mert nagyon finom😋
Hozzávalók: tészta: 20 dkg finomliszt, 12,5 dkg margarin, 2 tojás sárgája, 1 tk. sütőpor, csipet só, 2-3 evőkanál  tejben feloldott 1 dkg friss élesztő, 1 evőkanál cukor,töltelék: 2 tojás fehérje, 10 dkg porcukor, 10 dkg kókuszreszelék.(ebből a mennyiségből 15 db lett)
😊
Elkészítése: Kevés langyos tejbe tettem a cukrot  belemorzsoltam az élesztőt és hagytam felfutni. Kimért lisztet összemorzsoltam a margarinnal csipet sót ,tojás sárgáját, sütőport  és a felfutott élesztőt hozzátéve a tésztát összegyúrtam amit letakarva  fél órát pihentettem. A töltelékhez a tojás fehérjét kemény habnak felvertem közbe apránként tettem hozzá a porcukrot  a végén belekevertem a kókuszreszeléket. Tésztát enyhén lisztes gyúrótáblán kinyújtottam a kókuszos keveréket rákentem és feltekertem mint a bejglit ezután ujjnyi vastag darabokra vágtam és sütőpapírral bélelt tepsibe raktam. Előmelegített sütőben 180 C fokon 20' sütöttem.
Jó étvágyat!

7 megjegyzés:

Kincse írta...

Ezt már nagyon régóta ismerem, és többször készítettem, persze hogy nagyon finom. :)

Katalin írta...

De finom lehetett ez a csiga a könnyű kókuszos krémmel!

teller-cake írta...

Egyik kedvencem volt mamámnál, próbáld ki dióval is, úgy is nagyon finom. :-) Mama mindig felét kókusszal, felét dióval sütötte.

Éva írta...

Kincse köszi.
Katalin köszi finom volt.
teller-cake dióval is finom lehet egyszer kipróbálom köszi.

Lívia írta...

Kókuszos, imádom, mindig jöhetne. Nagyon finom lehet.

Mesi írta...

Hú, de jó, hogy átjöttem hozzád! Ez az egyik kedvenc édességem! Sosem próbáltam ki, de most meghoztad a kedvem! Köszönöm a receptet! :)

Éva írta...

Lívia ennek örülök köszi!
Mesi örülök hogy ismét itt vagy, sok sikert váljon egészségedre!