Hozzávalók: 25 dkg mélyhűtött leveles tészta, pizzakrém amit házilag készítek, pár karika kolbász és reszelt sajt, tészta kenésére 1 tojás.( ebből a mennyiségből 3 db lett, elég nagyok lettek )
😉
Elkészítése: Szoba hőmérsékletűre kiengedtem a tésztát kicsit nyújtottam rajta majd a megfelelő nagyságra feldaraboltam. Közben elkészítettem a pizzakrémet hagytam hűlni. A tojást felvertem és a feldarabolt tészta széleit körbekentem ezután az alsó felére rákentem a pizzakrémet erre pakoltam a kolbászból és rászórtam a reszelt sajtot . A tészta felső részét ráhajtottam az alsó felére és körbe villával lenyomkodtam. Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam a tésztákat és tetejét hústűvel megszurkáltam majd lekentem tojással és kevés reszelt sajtot szórtam a tetejére is. Előmelegített sütőben 200 C fokon 25' sütöttem😋
Jó étvágyat!
6 megjegyzés:
Igen, a leveles tészta mindig jó ötlet! Ez a pizzabatyu is jól néz ki nagyon!
horimarika köszi jó nevet találtál neki itt gondolkodtam minek kereszteljem el?:-))
Én is szeretem a leveles tésztát használni, szinte mindig van a fagyasztóban. Bár én szinte mindig egyszerre két csomaggal készítek el. Lassan nekem is meg kell tanulnom kis adagokat sütni-főzni... Jó ötlet pizzásan elkészíteni, az biztos siker- nálunk is!
Gerdi elhiszem hogy most nagyobb mennyiségből is hamar elfogy nálatok.Nagyon finom volt ez a pizzás változat elég nagyra hagytam a darabokat ezért csak egy szeletet tudtunk egyszerre közösen megenni:)
Nagyon guszta lett, én is szeretem használni ezt a tésztát. Pillanatok alatt lehet finomat varázsolni belőle 😄
Katalin köszi, és milyen sok változatban:)
Megjegyzés küldése