2020. szeptember 27., vasárnap

Fahéjas almakarika🍏

 Gyors édesség  olyan napokra mikor  vágyunk egy kis nassolni valóra 😊

🍏

Hozzávalók és elkészítése: 1 db nagyobb alma ,masszához: 0,7 dl tej 2,5 evőkanál liszt, csipet só, 1 felvert tojásnak a fele, fél evőkanál kristálycukor, fél mokkáskanál őrölt fahéj és fél mokkáskanál sütőpor.Olaj a sütéshez,  + 2 -3 evőkanál liszt az almakarikák forgatásához , a kisütött almákra porcukor és őrölt fahéj. Megmostam  és megtöröltem az almát magházat kivágtam és felszeleteltem. A masszához a felsoroltakat tálkába tettem és  simára kevertem. Az alma szeleteket először lisztbe mártottam majd a masszába forgattam és olajban készre sütöttem mindkét oldalát. Papírtörlőre szedtem később a  tányéron fahéjas porcukorral szórtam be😋

Jó étvágyat!

6 megjegyzés:

Lívia írta...

Én is szoktam készíteni fahéjas almakarikát, és van amikor palacsinta tésztába forgatom, megsütöm és utána meghintem fahéjas cukorral.

Éva írta...

Lívia amit most csináltam hasonló csak ebbe kevés sütőport is tettem.

Katalin írta...

Finom csemegétek volt! 😋

Éva írta...

Katalin köszi valóban finom volt!

Vera írta...

Finom lehetet! Egyszer sorra kerül!

Éva írta...

Vera köszi, finom volt megéri egyszer kipróbálnod !