2021. június 19., szombat

Kókusztekercs ismét /sütés nélküli édesség/

Többféle receptet kipróbáltam már ebből az édességnél is   de mikor megláttam ezt a receptet   itt és úgy volt írva hogy  a" legfinomabb kókusztekercs "akkor úgy gondoltam elkészítem  bár most is kevesebb mennyiségből  ezt írom le😊

Hozzávalók:  kekszes alap:20 dkg  darált háztartási keksz, 1 evőkanál kakaópor, 1 evőkanál rumaroma, 2 evőkanál porcukor és kb. 1,5 dl tej, töltelék: 5 dkg  vaj,  3 evőkanál porcukor, fél csomag vaníliacukor, fél csomag vaníliapuding,  1,2 dl tej, 5  dkg kókuszreszelék.+ külsőleg szórni kókuszreszelékkel.

🌼

Elkészítése:  Kekszes alap hozzávalóit tálba  összegyúrtam. Töltelékhez a pudingot a tejjel elkevertem és összefőztem( óvatosan mivel kis mennyiség hamar elkészül) hagytam hűlni. Vajat a kétféle cukorral kikevertem hozzátettem a már kihűlt pudingot és a kókuszreszeléket  majd összekevertem. Méretre vágott   folpackra  kókuszreszeléket szórtam  és  a kekszes alapot  rátettem majd beborítottam egy másik folpackkal  és kinyújtottam  ezután levettem a felső  fóliát és feltekertem. Kicsit szórtam még rá kókuszreszeléket és betakarva hűtőbe tettem😋

Jó étvágyat kívánok!


6 megjegyzés:

Tiffanylda írta...

Kösz, ez tetszik, hogy nem tömény vajkrémes, hanem pudinggal könnyített verzió! Gondolom, azért összeáll rendesen, ugye? Gyakran készítem, egyik kedvence a gyerekeknek. Legközelebb ki fogom próbálni!

Éva írta...

Tiffanylda könnyen összeállt én is most készítettem először ezzel az összetétellel és nagyon finom.Lehet hogy legközelebb tejszínes pudinggal készítem bár a vaníliával is jó volt. Sok sikert váljon egészségetekre!

teller-cake írta...

És tényleg a legfinomabb? Mi az ítélet? :-)

Éva írta...

teller-cake nekem eddig még amit készítettem mind ízlett és elfogyott, de valóban finom a pudingtól:) Eggyel több variáció lehetőség ha készíteni szeretnék ilyen tekercset.

Katalin írta...

De jól esne most ebben a nagy melegben 😊.

Éva írta...

Katalin pár darab még van a hűtőben szívesen megkínálnálak:)