2022. január 16., vasárnap

Mézes-vaníliás keksz

Ami igazából keksznek indult végül lekváros linzer lett belőle. A receptet egy hétvégi újságban találtam a tészta formázása közben jutott eszembe hogy karácsonyra egy kis üveg nagyon finom fekete cseresznye -meggy  lekvárt kaptam aminek egy részét most felhasználtam  a sütibe😉


Hozzávalók: 20 dkg liszt, 7,5 dkg porcukor, 1 tk. méz, 1 cs.vaníliás cukor, 12,5 dkg margarin.

💢

Elkészítése: Tészta hozzávalóiból sima tésztát gyúrtam amit fóliába téve  egy  órára hűtőbe tettem. Enyhén lisztes gyúrótáblán vékonyra nyújtottam a tésztát és kiszaggattam. A szaggatás közben jött az ötlet hogy lekvárral megkenem ezért  a  fele mennyiség közepét nem szúrtam ki.  Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam a tésztát és előmelegített sütőben 200 C fokon 7-8 ' sülési idő  elég neki hogy elkészüljön.Nagyon finom!

Jó étvágyat kívánok!

5 megjegyzés:

Katalin írta...

Ilyen finom lekvárral csakis finom lehet!

Okki írta...

Finom lehet önmagában is, de a cseresznye lekvárral szerintem alig lehetett ellenállni. ;)

teller-cake írta...

Csakis jót tehetett ennek a finom tésztának az a lekvár! 😀

Ani írta...

Nagyon formásak. Szépen, egyformára nyújtottad.

Éva írta...

Katalin valóban a lekvár is jól tett neki, köszi.
Okki köszi, így is úgy is finom volt.
teller-cake nem bántam meg hogy felhasználtam egy részét a lekvárnak pedig csak úgy magában is elkanalaztam volna ezt a lekvárt:)
Ani köszi.