Ami igazából keksznek indult végül lekváros linzer lett belőle. A receptet egy hétvégi újságban találtam a tészta formázása közben jutott eszembe hogy karácsonyra egy kis üveg nagyon finom fekete cseresznye -meggy lekvárt kaptam aminek egy részét most felhasználtam a sütibe😉
Hozzávalók: 20 dkg liszt, 7,5 dkg porcukor, 1 tk. méz, 1 cs.vaníliás cukor, 12,5 dkg margarin.
💢
Elkészítése: Tészta hozzávalóiból sima tésztát gyúrtam amit fóliába téve egy órára hűtőbe tettem. Enyhén lisztes gyúrótáblán vékonyra nyújtottam a tésztát és kiszaggattam. A szaggatás közben jött az ötlet hogy lekvárral megkenem ezért a fele mennyiség közepét nem szúrtam ki. Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam a tésztát és előmelegített sütőben 200 C fokon 7-8 ' sülési idő elég neki hogy elkészüljön.Nagyon finom!
Jó étvágyat kívánok!
5 megjegyzés:
Ilyen finom lekvárral csakis finom lehet!
Finom lehet önmagában is, de a cseresznye lekvárral szerintem alig lehetett ellenállni. ;)
Csakis jót tehetett ennek a finom tésztának az a lekvár! 😀
Nagyon formásak. Szépen, egyformára nyújtottad.
Katalin valóban a lekvár is jól tett neki, köszi.
Okki köszi, így is úgy is finom volt.
teller-cake nem bántam meg hogy felhasználtam egy részét a lekvárnak pedig csak úgy magában is elkanalaztam volna ezt a lekvárt:)
Ani köszi.
Megjegyzés küldése