2022. február 10., csütörtök

Almás párnák leveles tésztával

Az elmúlt évben eltett  finomságok lassan de biztosan fogynak 😊.  Leveles tésztát  praktikus megoldásnak tartom ha van itthon a mélyhűtőben nekünk egy 1/2 kg  csomag  kétszeri elkészítésre elég.  Most  házi  almadzsemmel töltöttem meg  amit mindketten nagyon  kedvelünk ! 


Hozzávalók: 25 dkg leveles tészta,  lekvár, 1 db tojás.( Ebből a mennyiségből 9 db lett )

🍎

Elkészítése: Szoba hőmérsékleten kiengedett tésztát kicsit kinyújtottam kisebb darabokra  vágtam/téglalapra/ felvert tojással vékonyan körbekentem. A tészta alsó középső részére kanalaztam a lekvárból a  tészta felső részét ráhajtottam. Villával körbe nyomkodtam és sütőpapírral bélelt tepsibe raktam  tojással lekentem és előmelegített sütőben 200 C fokon 25' sütöttem. 

📌Azért is szeretjük ezt az almadzsemet mert teljesen olyan mintha éppen most reszeltem volna le és pároltam volna készre. Remélem az idén is lesz lehetőségem az ilyen  kedvenceket elraktározni ?

Jó étvágyat kívánok!

4 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon finom lehet a házi lekvároddal! Kívánom, hogy idén is tudjál sok mindent eltenni 😋.

teller-cake írta...

Nagyszerű kombináció, egészségetekre!

Okki írta...

Nagyon hálás tud lenni a leveles tészta, millió féleképpen lehet felhasználni, sokszor megment ha valami gyors finomságot szeretnénk. :)
Nagyon finom lehetett az almadzsemmel. :)

Éva írta...

Katalin finom volt és köszönöm támogatásodat:)
teller-cake köszönjük!
Okki hasonló okokból nagyon szeretem és igyekszem a hiányát mielőbb pótolni, köszi finom volt:)