2022. április 23., szombat

Hajtogatott mákos süti

Mákos édességre vágyakoztam de gondoltam valami kis adag elég lenne kettőnknek így találtam  erre a receptre  😊


Hozzávalók: tészta: 30 dkg liszt, csipet só, 1 evőkanál cukor, 1 db tojás, 5 dkg olvasztott margarin, 1/2 dl tej, töltelék: 15 dkg darált mák, 10 dkg cukor + tettem bele kevés citrom reszelt héját, tészta kenéséhez: 8 dkg olvasztott margarin( Nálam töltelék és kenésre szánt margarin is maradt😉)

🌷

Elkészítése:  Tészta hozzávalóiból tésztát gyúrtam és négyszögletes formára kinyújtottam  amennyire tudtam vékonyra. (Mákot a cukorral és citrom héjával összekevertem.) A kinyújtott tésztát lekentem az olvasztott margarinnal beszórtam  a töltelékkel és jobbról középre és balról középre hajtottam. Lekentem ismét olvasztott margarinnal  meghintettem a töltelékkel és most felülről középre és alulról középre hajtottam. Lekentem margarinnal   beszórtam a töltelékkel és  félbe hajtottam lekentem olvasztott margarinnal és sütőpapírral bélelt tepsibe tettem. Előmelegített sütőben 180 C fokon 30' sült , még meleg volt mikor beszórtam vaníliás porcukorral és langyos állapotában ujjnyi szeletekre vágtam !

Jó étvágyat kívánok !

7 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon jól néz ki! A mákos édességek finomak, én is nagyon szeretem ezt a tölteléket, sütiben és kelt tésztában egyaránt 😊!

Éva írta...

Katalin köszi, szeretjük mi is talán én jobban a kelt tésztában szeretem!

Ani írta...

Milyen különlegeset sütöttél. Én is szeretem a mákot, biztos finom volt.

teller-cake írta...

Óh, engem mákossal mindig leveszel a lábamról! 😉

Éva írta...

Ani köszi finom volt.
teller-cake örülök hogy nálad is nyerő:)

Vicuska írta...

Ez a mákos nekem is nagyon megtetszett. Ez lejegyzetelem. Kellemes ünnepeket, Évuska.

Éva írta...

Vicuska örülök hogy tetszik. Köszönöm !