Előző napról maradt ebédünk kiegészítőjeként készítettem ezt a finomságot ami kinézetre hasonló mint a fánk de mégis más😊 Kevés hozzávalóból elkészíthető a műsorban tejfölös salátához készítették de nálunk lekvár került mellé😉
Hozzávalók amiből 16 db lett: 15 dkg krumpli, 15 dkg liszt, 1 felvert tojásnak a fele, 1 dkg friss élesztő, csipet só, 1 dl tej, 1 kk. cukor, olaj a sütéshez
🌸
Elkészítése: Krumplit megpucoltam feldaraboltam és enyhén sós vízben puhára főztem, leszűrtem és krumplinyomón áttörtem hagytam hűlni. Kevés langyos cukros tejbe morzsoltam az élesztőt teáskanál lisztet tettem hozzá és hagytam felfutni. Kimért liszthez tettem a már felfutott élesztőt az áttört krumplit , tojást és a maradék tejjel bedagasztottam a tésztát . Letakarva hagytam kelni a tésztát ez nálam 50' volt. Ekkor enyhén lisztes gyúrótáblára borítottam kézzel ellapogattam a tésztát és egy közepes nagyságú /4 cm/pogácsaszaggatóval kiszaggattam. Forró olajban mindkét oldalát megsütöttem/ sülés közben az edényt nem takartam le/ Papírtörlőre szedtem ki , tálalásnál porcukorral szórtam be és lekvárt kanalaztunk mellé😋
Jó étvágyat kívánok!
4 megjegyzés:
Nagyon guszták lettek, én is inkább lekvárt ettem volna hozzá 😊. Finom ebédetek volt 😋!
Jó kis krumplifánk. Lekvárral az igazi!
Kedves Éva, próbáltam az email címedre írni, nem sikerült. Kérlek írjál nekem a greva52@gmail.com címre, szeretnék kérdezni Tőled néhány dolgot. Köszönöm szépen.
Katalin köszi:)
Ani ezzel egyetértek :)
Fáni már elküldve:)
Megjegyzés küldése