Hűtőben tárolt apróságok felhasználásával egy jó kis vacsoránk lett 😉
Hozzávalók tésztához: 20 dkg finomliszt, 5 dkg rétesliszt, 1 dkg friss élesztő, 1 db tojás felverve fele a tésztába másik felével kentem a tésztát, csipet só, 1 dl tej, 1 evőkanál tejföl , 2,5 dkg olvasztott margarin, töltelék: kis darabka kolbász apróra vagdalva, pizzás szószhoz:2-3 evőkanál ketchup + házi pizzás fűszerkeverék+ 1 gerezd reszelt fokhagyma, reszelt sajt.
🌸
Elkészítése: Kevés langyos cukros tejbe morzsoltam az élesztőt kiskanál lisztet kevertem hozzá és hagytam felfutni. Kétféle lisztet és a sót összevegyítettem a felfutott élesztővel és a többi hozzávalóval bedagasztottam a tésztát és hagytam letakarva duplájára kelni. Közben összekevertem a szósz hozzávalóit . A megkelt tésztát enyhén lisztes gyúrótáblán kinyújtottam téglalap formára megkentem a szósszal rápakoltam a kolbászt ezután megszórtam sajttal majd feltekertem . Késsel feldaraboltam háromszög formára és sütőpapírral bélelt tepsibe raktam ahol tojással megkentem és a maradék kevés sajtot rászórtam. Előmelegített sütőben 200 C fokon 20' sütés következett.😋
Jó étvágyat kívánok!
6 megjegyzés:
Hasonló pizzás csodákat én is gyakran készítek vacsira a gyerekeknek! Nagyon jól néznek ki és biztos isteni finomak! :)
De finom vacsorátok volt, nagyon tetszik! Lehet hogy egyszer én is megpróbálkozok vele, mert ilyet még nem sütöttem! 😃
Én sem próbáltam hasonlót, de jól is néz ki, meg valahogy el tudom képzelni az "ízvilágát" :-)
Jó ötlet, köszönöm !
Verus sokszor rácsodáltam már nálad hasonló finomságokra, köszönöm!
Katalin köszi, sok sikert váljon egészségetekre!
aranyos fodorka sok sikert, váljon egészségedre!
Milyen jó választás a kelt tészta. :) Bármivel lehet tölteni, így végtelen ízben elkészíthető. Finom vacsorátok lehetett. :)
Okki azért is szeretem a kelt tésztát lehet variálni többféle töltelékkel. Köszi finom volt és laktató!
Megjegyzés küldése