ami most a töltelékét illetően kicsit más de ízre nagyon finom👌 Kis adag túró volt mélyhűtőben eltéve amit kiegészítettem 2 db kisebb krumplival .
Hozzávalók: 2 db réteslap, töltelék: 12,5 dkg túró, 1 tk. vanília cukor, 2 evőkanál cukor, kevés mazsola, 1 db tojás, citrom reszelt héja, 2 db kisebb főtt áttört krumpli, tészta kenéséhez: kevés olaj és olvasztott margarin.
🌻
Elkészítése: Krumplit megpucoltam feldaraboltam és puhára főztem majd áttörtem és hagytam hűlni. Túrót összetörtem kétféle cukorral, mazsolával, citrom reszelt héjával és a tojás sárgájával valamint a már kihűlt krumplival jól összekevertem. Tojás fehérjét felvertem és úgy kevertem a masszába. Az egyik réteslapot megkentem az olvasztott margarin és olaj keverékével rátettem a másik lapot ezt is kicsit átkentem és a tészta középső részére csíkban végig kanalaztam a tölteléket. Ezután először az alsó tészta részét majd a felsőt hajtottam a töltelékre sütőpapírral bélelt tepsibe pakoltam és lekentem az olajos keverékkel. Előmelegített sütőben 200 C fokon 20' sütöttem. Hagytam hűlni csak ezután vágtam fel és porcukorral szórtam be😋 Májgaluska leves után finom második fogás volt😊
Jó étvágyat kívánok !
4 megjegyzés:
Mert túrós rétesből sosem elég! :-) Nagyon jól néz ki, bírnám szeretni!
Nagyon tetszetős rétest sütöttél, finom lehetett. Én is szaropítottam már a túrót krumlival, én egyáltalán nem érzem ki a krumpli ízét rajta, finom. 😊
Lehet, hogy már írtam, kérdeztem, próbáltatok sós túrós rétest enni ? Mióta egyszer megkóstoltam én másképp nem eszem....
Gerdi köszi mi is nagyon szeretjük.
Katalin köszi, nekem van egy csak krumplival készült hamis túrós ami valóban hasonlít a túróval készülthöz. Szerintem legközelebb is szaporítom krumplival mert nagyon finom volt.
aranyos fodorka biztos nagyon finom sósan is , valójában nem szoktam nagyon édesíteni. Egyszer kipróbálom majd azért azt a változatot is köszi.
Megjegyzés küldése